Na hlavný obsah

Svoju matku zakopal v pivnici domu. Muž vyberal dôchodok mŕtvej ženy, využil pri tom osobu, ktorá sa mala na ňu podobať

Na podvod prišli pracovníci pošty.

Svoju matku zakopal v pivnici domu. Muž vyberal dôchodok mŕtvej ženy, využil pri tom osobu, ktorá sa mala na ňu podobať
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Muž (52) z obce Rožňavské Bystré zakopal svoju matku v pivnici svojho domu a vyberal jej dôchodok. Žena pravdepodobne zomrela ešte v decembri minulého roku, informovala o tom Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Páchateľ sa podľa polície snažil vybrať v pondelok (4. 11.) na pobočke pošty dôchodok svojej mŕtvej matky († 70). Sprevádzať ho mala osoba, ktorá sa na ňu mala vekovo aj vzhľadovo podobať. Pracovníci pošty zaregistrovali nezhodu medzi predloženými dokladmi a výzorom zatiaľ nestotožnenej osoby, zavolali preto políciu.

„Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal 52-ročný syn takto niekoľkokrát vybrať dôchodky svojej matky a následne ich použiť pre svoju vlastnú potrebu,“ priblížila polícia.

Muža najprv obvinili z prečinu podvodu a po jeho matke začali pátrať. „Počas domovej prehliadky v dome 52-ročného muža boli vo výkopovej jame v pivnici nájdené zahrabané ostatky tela bez známok života, ženského pohlavia,“ uviedli policajti.

Súdna pitva potvrdila, že ostatky patria mŕtvej žene. Na základe pitvy a dôkazových materiálov voči mužovi vzniesli obvinenie z prečinu hanobenia mŕtveho.

„Získaná dôkazná situácia potvrdila, že muž s telom svojej matky po jej úmrtí nakladal v rozpore so všeobecnými zásadami morálky a všeobecne vyžadovanou úctou k telu zosnulej osoby, a tiež v rozpore so zákonom o pohrebníctve,“ dodala polícia s tým, že vyšetrovanie naďalej pokračuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny