Na hlavný obsah

V pivnici rodinného domu vybuchla pec na pevné palivo. Nehoda si vyžiadala jednu obeť

Príčina nehody je v štádiu vyšetrovania.

V pivnici rodinného domu vybuchla pec na pevné palivo. Nehoda si vyžiadala jednu obeť
Zásah hasičov a policajtov. (Ilustračná fotografia) Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pri výbuchu pece na tuhé palivo v rodinnom dome v Sučanoch v okrese Martin zahynula vo štvrtok (14. 12.) jedna osoba. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová.

Doplnila, že pec na pevné palivo vybuchla v kotolni v pivničných priestoroch rodinného domu. „Hasiči prieskumom zistili, že v pivnici sa nachádza jedna osoba. Vyniesli ju von z objektu a pomohli ju naložiť do vozidla privolanej záchrannej zdravotnej služby, kde lekár skonštatoval exitus,“ uviedla.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Zuzany Šefčíkovej zraneniam podľahol 72-ročný majiteľ domu. „V súvislosti s uvedenou udalosťou začal poverený príslušník obvodného oddelenia PZ Sučany trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ doplnila.

Hasiči priestory pivnice odvetrali a zaliali stále horiace ohnisko v poškodenej peci. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ dodala hovorkyňa KR HaZZ v Žiline s tým, že na miesto privolali políciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny