Na hlavný obsah

Vianoce v práci trávia aj hasiči a policajti, čas sa snažia skrášliť po svojom. Poďakovať im prišiel minister vnútra

Hasiči si nosia vlastné pohostenie do práce.

Vianoce v práci trávia aj hasiči a policajti, čas sa snažia skrášliť po svojom. Poďakovať im prišiel minister vnútra
Hasiči počas 24. decembra. Foto: RTVS

K Štedrovečernému stolu nezasadne z dôvodu pracovných povinností množstvo ľudí. Sú medzi nimi aj napríklad policajti, hasiči a záchranári. Za ich službu a nasadenie v sviatočné dni im prišiel do Nového Mesta nad Váhom poďakovať minister vnútra a prezident Policajného zboru.

Vianočnú službu má v Novom Meste nad Váhom sedem hasičov. Keďže nemôžu byť doma s rodinami, sviatočnú atmosféru si vytvorili na základni.

Na to, ako trávia Vianoce hasiči, sa bola pozrieť pre reláciu RTVS Správy :24 redaktorka Dominika Kusá:

„Pohostenie máme domáce, priniesli sme si z domu. Máme kapustnicu, pagáčiky, obložené chlebíky, na večeru máme rezne so šalátom. Pokiaľ nebude výjazd, budeme pozerať rozprávky, budeme všetci spolu pri jednom stole,“ opísal sviatočný deň hasič a veliteľ zmeny Ján Struhár.

Aj hasiči majú doma slávnostnú štedrovečernú tabuľu a rozbaľujú darčeky. No buď pred službou, alebo až po nej. „Naša rodina trávi Vianoce o deň skôr, naše Vianoce sú 23. decembra. Máme aj darčeky o deň skôr, syn je malý, nerozumie tomu, ktorý je to deň. Je šťastný ktorýkoľvek deň, žena si musela zvyknúť, že som hasičom,“ priblížil Struhár.

„Starajú sa o to, aby sa ľudia na uliciach cítili bezpečne. Sú to ľudia, ktorí obetujú svoj voľný čas, čas strávený s rodinami, aby si plnili svoju prácu, aby sa Slovensko cítilo bezpečne. Dovoľte mi poďakovať im, aj hasičom, policajtom, záchranárom,“ poďakoval sa počas návštevy minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

„Chcem im sľúbiť, že ten budúci rok bude aj pre nich lepší. Budeme chodiť medzi nich, počúvať ich problémy a budeme ich riešiť,“ dodal.

„Chcem poďakovať všetkým policajtom, ktorých máme dnes v službe, ktorí budú aj zajtra a pozajtra, zaželať im pokojný priebeh služby, celému Slovensku pokojné sviatky,“ poďakoval tiež prezident Policajného zboru Ľubomír Solák. Minister vnútra navštívil policajtov a hasičov aj v Trnave a v Bratislave

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko