Na hlavný obsah

Východniari sa do obľúbenej dovolenkovej destinácie Slovákov dostanú jednoduchšie. Košické letisko ohlásilo novú linku

Spustí ju spoločnosť Ryanair od 31. marca 2024.

Východniari sa do obľúbenej dovolenkovej destinácie Slovákov dostanú jednoduchšie. Košické letisko ohlásilo novú linku
Na snímke slávnostné privítanie lietadla spoločnosti Ryanair na letisku v Košiciach. Foto: TASR/Milan Kapusta

Novú leteckú linku medzi Košicami a chorvátskym Zadarom spustí spoločnosť Ryanair od 31. marca 2024. Informovali o tom košické letisko a írska letecká spoločnosť.

Spojenie v letnom letovom poriadku bude dva dni v týždni, a to v stredu a nedeľu lietadlom Boeing 737-800 s kapacitou 189 sedadiel. Let bude trvať približne 90 minút, prvý je plánovaný na budúcoročnú Veľkonočnú nedeľu.

„Vďaka linke do tejto prekrásnej chorvátskej destinácie budú mať obyvatelia Košíc a celej priľahlej spádovej oblasti ešte väčšiu paletu možností pre svoje jarné výlety a letné dovolenky,“ uviedla Alicja Wójcik-Golebiowska, zástupkyňa spoločnosti Ryanair pre strednú a východnú Európu a Pobaltie.

Letný letový poriadok na linke Zadar – Košice – Zadar bude trvať do 28. augusta 2024. Odlet z východoslovenskej metropoly bude v stredu o 7.55 h a v nedeľu o 17.50 h. Prílety budú v stredu o 7.30 h a nedeľu 17.25 h.

Zriadenie linky vyzdvihol výkonný riaditeľ letiska Košice Thomas Dworschak. „Chorvátsko dlhodobo patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov a som presvedčený o tom, že množstvo dovolenkárov túto novinku uprednostní pred zdĺhavým a únavným cestovaním autom,“ skonštatoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko