Na hlavný obsah

Adama Puškára, obžalovaného v kauze vraždy Daniela Tupého, prepustili na slobodu

Súd prijal peňažnú záruku.

Adama Puškára, obžalovaného v kauze vraždy Daniela Tupého, prepustili na slobodu
Na snímke advokát A. Puškár, obžalovaný v kauze vraždy študenta Daniela Tupého, ktorého prepustili z väzby na slobodu. Foto: TASR/Martin Baumann

Advokáta Adama Puškára, obžalovaného v kauze vraždy študenta Daniela Tupého, prepustili z väzby na slobodu.

Súd prijal peňažnú záruku, obžalovaný musí nosiť monitorovací náramok na kontrolu pohybu. Stredajšie rozhodnutie Krajského súdu v Bratislave je právoplatné. Informoval o tom hovorca súdu Pavol Adamčiak.

O prepustení Adama Puškára z väzby rozhodol Mestský súd Bratislava I už v decembri 2023. Prokurátorka však podala sťažnosť, ktorú bratislavský krajský súd v stredu zamietol.

„Senát odvolacieho súdu vychádzal pri rozhodovaní z toho, že v priebehu trestného konania nedochádza k zosilňovaniu dôvodnosti trestného stíhania voči obžalovanému, a preto sa ustálený dôvod väzby oslabuje,“ priblížil hovorca.

Prijali kauciu vo výške 50-tisíc eur

Doplnil, že dôvody väzby u obžalovaného boli nahradené peňažnou zárukou v sume 50-tisíc eur v spojení s dohľadom probačného a mediačného úradníka a s využitím technického prostriedku na kontrolu pohybu kontrolovanej osoby.

Hlavné pojednávanie v prípade vraždy študenta Daniela Tupého sa začalo na bratislavskom mestskom súde 15. novembra 2023. Obžalovaný vypovedať odmietol.

Adam Puškár po prepustení z väzby avizoval, že sa bude zúčastňovať na každom hlavnom pojednávaní. Vinu odmieta a tvrdí, že pozná páchateľa trestného činu. „Keď príde čas, ja sa k všetkým dôkazom vyjadrím a vypovedať vo veci budem,“ podotkol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko