Na hlavný obsah

Hašek sa ospravedlnil za otvorenie zápasu v NHL: Toto zlyhanie považujem za veľmi ťažko ospravedlniteľné

Hašek sa ako čestný hosť zúčastnil zápasu Buffalo - Chicago.

Hašek sa ospravedlnil za otvorenie zápasu v NHL: Toto zlyhanie považujem za veľmi ťažko ospravedlniteľné
Na snímke bývalý český brankár Dominik Hašek. Foto: Instagram/buffalosabres

Bývalý český hokejový brankár Dominik Hašek sa po vlne kritiky ospravedlnil za to, že sa minulý týždeň ako čestný hosť zúčastnil zápasu zámorskej NHL medzi tímami Buffalo Sabres a Chicago Blackhawks.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára tak urobil prostredníctvom svojho vyhlásenia na sociálnej sieti X. „Toto moje osobné zlyhanie považujem za veľmi ťažko ospravedlniteľné. O to intenzívnejšie sa ho budem snažiť napraviť,“ napísal Hašek.

Svoje zlyhanie chce odčiniť

V radoch športovcov patrí Hašek medzi najväčších kritikov ruskej agresie na Ukrajine. Otvorene sa negatívne vyjadruje aj na adresu hokejistov, ktorí po vypuknutí vojny pôsobia v ruskej KHL.

Rovnako kriticky sa stavia aj k vedeniu NHL, ktoré od začiatku vojny na konflikt nijako nereaguje a nemá problém s tým, že v profilige naďalej hrávajú Rusi.

Jeho účasť na zápase, v ktorom mal na starosti samotné zahájenie, bola preto prekvapením. Po piatich dňoch sa olympijsky víťaz z Nagana za svoj čin ospravedlnil a uznal, že spravil chybu.

V stanovisku však najskôr vysvetlil, že americké mesto navštevuje pravidelne každý rok za účelom biznisu a charity a že pozvanie na spomínané stretnutie prijal na žiadosť svojich priateľov a fanúšikov Buffala. Taktiež upozornil na skutočnosť, že v Buffale aktuálne nehrá žiaden ruský hokejista.

„Svoju účasť na zápase považujem za obrovskú chybu. Týmto sa chcem veľmi ospravedlniť všetkým ukrajinským vojakom a ukrajinským ľuďom, ktorí hrdinsky bránia nielen svoju vlasť, ale aj celú Európu proti imperialistickému nepriateľovi,“ uvádza 58-ročný bývalý gólman, ktorý taktiež sľúbil, že podobný počin už nezopakuje.

„Ďalej sa ospravedlňujem fanúšikom, ktorí ma podporovali a podporujú a všetkým, ktorých som svojím počinom sklamal. Toto moje osobné zlyhanie považujem za veľmi ťažko ospravedlniteľné. O to intenzívnejšie sa ho budem snažiť napraviť. V tejto chvíli Vám môžem sľúbiť, že podobná situácia sa nebude opakovať.“  

Hašek taktiež sľubuje, že bude bojovať a pomáhať brániť všetko, na čo ruským štátom riadený teroristický režim útočí a kritizovať všetkých, ktorí ho svojim konaním podporujú.

„Ďakujem vopred všetkým, ktorí ma v tomto budú podporovať. Ani tá najkrajšia hra na svete nie je viac ako ľudský život. Na záver sa ešte raz veľmi ospravedlňujem všetkým ukrajinským ľuďom, ktorí bojujú za svoju slobodu, za nás a moju krajinu a vyjadrujem im maximálnu podporu. Sláva Ukrajine! Sláva Herojam!,“ ukončil Hašek svoje vyhlásenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport