Na hlavný obsah

Odermatt získal vo Wengene jubilejné tridsiate víťazstvo v kariére, v zjazde triumfoval prvýkrát

Zjazd bol náhradou za zrušené podujatie v Beaver Creeku.

Odermatt získal vo Wengene jubilejné tridsiate víťazstvo v kariére, v zjazde triumfoval prvýkrát
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt vyhral štvrtkový (11.1.) zjazd SP vo Wengene. Domáci pretekár triumfoval v tejto disciplíne prvýkrát v kariére a upevnil svoje vedenie v celkovom hodnotení i zjazde.

Najbližšie mu boli Francúz Cyprien Sarrazin (+0,58 s) a Aleksander Aamodt Kilde z Nórska (+0,81 s). Trať bola o niečo kratšia, keďže štvrtkový (11.1.) zjazd bol náhrada za zrušené podujatie v Beaver Creek.

Držiteľ veľkého glóbusu Odermatt dosiahol šieste víťazstvo v sezóne a vôbec prvé v zjazde. V tejto disciplíne mal na konte doposiaľ jedenásť pódiových umiestnení, z toho dve v prebiehajúcom ročníku. Zároveň to bolo jeho jubilejné 30. víťazstvo v kariére.

„Keď som prešiel cieľom a bol som o osem desatín pre Kildem, vedel som, že to bola dobrá jazda a bude náročné to prekonať. Pred Sarrazinom to bol podobný pocit ako v Bormiu. Som pripravený na ďalšie dvoje preteky,“ uviedol Odermatt vo vysielaní Eurosportu.

V piatok (12.1.) je na programe super-G, o deň neskôr zjazd s plnou dĺžkou a program uzavrie v nedeľu slalom.

Dvadsaťšesťročný Švajčiar mal od začiatku vysoké tempo, najlepší čas mal vo všetkých častiach trate okrem tretej. Z úvodnej si preniesol rýchlosť cez 80 km/h. V cieli prekonal priebežného lídra Kildeho a zo zvyšných pretekárov sa mu priblížil už len Sarrazin.

Do sekundy za víťazom sa zmestil len štvrtý Talian Florian Schieder, ktorý zaznamenal len druhé umiestnenie v najlepšej päťke v kariére. Premiérovo sa mu to podarilo na vlaňajšom zjazde v Kitzbüheli, kde obsadil druhú pozíciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport