Na hlavný obsah

Poznáme nomináciu hokejovej reprezentácie na februárový prípravný dvojzápas s Nemeckom

V nominácii figurujú mená štyroch nováčikov.

Poznáme nomináciu hokejovej reprezentácie na februárový prípravný dvojzápas s Nemeckom
Ilustračná snímka. Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie Foto: TASR

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na februárový prípravný dvojzápas proti Nemecku figurujú aj mená štyroch nováčikov. Premiérovo si dres národného tímu oblečú brankár Michaloviec Vladimír Glosár, obranca Boris Brincko z Popradu a útočníci Spišskej Novej Vsi Oleksij Myklucha s Róbertom Džuganom. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Vedenie národného tímu na čele s hlavným koučom Craigom Ramsaym nominovali do Zvolena 24 hráčov, z toho dvoch brankárov, deväť obrancov a trinásť útočníkov. V tíme sú opäť výlučne hráči zo slovenskej a českej extraligy. Domácu súťaž reprezentuje 14 hokejistov, českú 10.

„Lídrami mladého mužstva by mal byť brankár Hlavaj a v útoku Okuliar, či Buček, ktorého sme dlhšie v reprezentácii nevideli. Po jeho výkonoch v našej extralige prišiel čas, aby mu tréneri dali opäť šancu v národnom tíme,“ uviedol generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Hlavaj si drží v českej extralige takmer 91-percentnú úspešnosť zásahov, Okuliar je v rovnakej súťaži druhý najlepší strelec s 18 gólmi. Bučekovi aktuálne patrí post najproduktívnejšieho hráča v slovenskej TIPOS extralige so 48 bodmi (21+27).

Premiéru zažijú štyria hráči

Súčasťou tímu sú aj štyria debutanti. Brankár Glosár chytá striedavo v extralige za Michalovce a v TIPOS Slovenskej hokejovej lige za Trebišov, pričom v oboch súťažiach si drží úspešnosť zásahov nad hranicou 90 percent, v najvyššej súťaži dokonca takmer 92,5 %.

Dvadsaťštyriročný obranca Brincko za Poprad odohral 34 zápasov, v ktorých zaznamenal tri góly a štyri asistencie. Myklucha patrí s 29 bodmi (10+19) k lídrom ofenzívy prvého tímu extraligovej tabuľky.

Darí sa aj jeho tímovému spoluhráčovi Džuganovi. Dvadsaťtriročný krídelník strelil v doterajšom priebehu najvyššej domácej súťaže 14 gólov, pridal k nim šesť asistencií.

„Tento výber má byť predovšetkým o mladých hráčoch. Pozreli sme sa po kluboch extraligy a hľadali takých, ktorí hrajú dobre a zaslúžia si šancu. Spišská Nová Ves podáva dlhodobo veľmi dobré výkony a mladí hráči sú súčasťou pozitívneho výsledkového trendu klubu. Chceme im dať šancu aj v reprezentácii a zistiť, ako sa im bude dariť na medzinárodnom ľade,“ dodal Šatan.

Slováci sa zídu na zraze vo Zvolene v pondelok 5. februára. Po dvoch tréningových jednotkách absolvujú v stredu 7. februára od 18.00 h prvý prípravný súboj proti Nemcom a o 24 hodín neskôr v rovnakom dejisku aj ten druhý.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport