Na hlavný obsah

Prokurátor zažaloval piatich ľudí pre nelegálne sledovanie. Týkať sa malo novinárov aj viacerých známych funkcionárov

Obžalobu podali napríklad aj na Mariana Kočnera.

Prokurátor zažaloval piatich ľudí pre nelegálne sledovanie. Týkať sa malo novinárov aj viacerých známych funkcionárov
Na ilustračnej snímke jeden z obžalovaných Marian Kočner. Foto: TASR

Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry podal obžalobu na Mariana Kočnera, Juraja Škripa, Miroslava Kriaka, Petra Tótha a Štefana Mlynarčíka. Dôvodom má byť nelegálne sledovanie novinárov a niekoľkých známych ľudí. Informoval o tom Denník N, neskôr informáciu potvrdila aj krajská prokuratúra.

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal dňa 3. januára 2024 na Mestský súd Bratislava I obžalobu na obvinených M. K., P. T., M. K., Š. M. a J. Š. pre pokračovací prečin porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy,“ priblížil krajský prokurátor KP Bratislava Rastislav Remeta.

Prokurátor päť osôb zažaloval pre pokračovací prečin porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy. Pre nelegálne sledovanie im ako členom organizovanej skupiny hrozí až trojročné väzenie.

Sledovanie sa okrem iných malo týkať špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, exministra práce Milana Krajniaka, novinárov z .týždňa a Denníka N či bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského. Vo veci by malo byť 28 poškodených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko