Na hlavný obsah

Rely Dakar: Svitko obsadil v tretej etape ôsmu priečku, v celkovej klasifikácii si polepšil

Pre 6-minútový trest prišiel o etapový triumf Čiľan Quintanilla.

Rely Dakar: Svitko obsadil v tretej etape ôsmu priečku, v celkovej klasifikácii si polepšil
Na snímke slovenský pretekár Dušan Svitko. Foto: Facebook/Stefan Svitko Fanclub -© MCH photo

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v pondelkovej (8.1.) tretej etape Rely Dakar ôsmu priečku a v celkovej klasifikácii poskočil zo šestnásteho na štrnáste miesto. Pre 6-minútový trest prišiel o etapový triumf Čiľan Pablo Quintanilla, ktorý sa prepadol na siedmu priečku.

Na čelo sa posunul Argentínčan Kevin Benavides, za ktorým Svitko zaostal o 5:04 min. Na čele celkovej klasifikácie zostal Ross Branch z Botswany.

Na jazdcov čakalo v pondelok celkovo 733 km so špeciálom dlhým 438 km. Na trati z Al-Duwadimi do Al-Salamiya inkasoval okrem Quintanillu penalizáciu aj pôvodne druhý v poradí Joan Barreda Bort zo Španielska (12 min). Etapové prvenstvo tak pripadlo Benavidesovi, ktorý zvíťazil o 1:11 min pred Američanom Rickym Brabecom, tretí bol Francúz Adrien Van Beveren.

Branch má na čele po tretej etape náskok 3:11 min pred Josem Ignaciom Cornejom Florimom z Čile, tretí je priebežne Brabec s mankom 5:08. Svitko zo Slovnaft Rally Teamu zaostáva za lídrom o 43:30 min.

Dvojnásobného šampióna pretekov Sama Sunderlanda z Veľkej Británie vyradili v tretej etape mechanické problémy. Tridsaťštyriročný jazdec z tímu GasGas musel zosadnúť už 11 km po štarte a po vyše troch hodinách čakania na opravu napokon ohlásil predčasný koniec na podujatí. Sunderland bol po nedeľnej druhej etape v celkovom poradí šiesty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport