Na hlavný obsah

Tréner Feneš po štvrťfinálovej prehre s Fínmi: Je to obrovské sklamanie a frustrácia, každý z nás obetoval maximum

Ročník 2004 sa s juniorskou reprezentáciou nerozlúčil ziskom medaily.

Tréner Feneš po štvrťfinálovej prehre s Fínmi: Je to obrovské sklamanie a frustrácia, každý z nás obetoval maximum

História sa zopakovala. Rovnako ako vlani, aj tento rok skončili slovenskí hokejoví reprezentanti do dvadsať rokov na majstrovstvách sveta pred bránami semifinále. Rovnako ako vlani svietil na ukazovateli skóre stav 4:3 po predĺžení a rovnako ako vlani sa slová mladým reprezentantom hľadali len ťažko.

Jediným rozdielom je, že minulý rok bola nad sily zverencov Ivana Feneša Kanada. Tentokrát sa sklamaní Slováci museli pozerať na postupovú oslavu Fínska. Kvalitný ročník 2004 tak nedokázal naplniť svoju túžbu a rozlúčiť sa s mládežníckou reprezentáciou ziskom cenného kovu.

Hlasy po zápase /zdroj: JOJ Šport, Hockey Slovakia/:

Ivan Feneš, tréner reprezentácie do dvadsať rokov: Videli sme neskutočne kvalitný hokej hodný štvrťfinále majstrovstiev sveta do dvadsať rokov. Z tohto zápasu mohol vzísť len jeden víťaz. Bohužiaľ, boli to Fíni. Touto cestou im gratulujem, ale náš výkon bol naozaj vynikajúci. Viackrát sme sa vrátili do zápasu, stále sme verili, že sa to skloní na našu stranu.

Vstrebať vypadnutie dvakrát po sebe vo štvrťfinále je obrovské sklamanie. To však prináša šport. My si z toho musíme vziať len pozitívne veci a posunúť sa ďalej.

Z našej strany sme mali obrovské odhodlanie. Urobili sme všetko pre to, aby sme boli úspešní a dostali sa do semifinále. Každý z nás obetoval maximum, chalani na ľade dreli do poslednej sekundy.

Servác Petrovský, útočník SR: „Ťažko sa hodnotí zápas. Všetci sme veľmi sklamaní, stalo sa to isté, čo minulý rok. Bohužiaľ, bol to pre nás posledný turnaj spolu. Netreba však vešať hlavy, vrátime sa silnejší a zahráme si spolu aj v A-tíme.“

Filip Mešár, strelec gólu SR na 3:3: „Veľké sklamanie. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, vyrovnali sme a stále sme verili vo víťazstvo. V predĺžení sa zopakoval rovnaký scenár z minulého roka. Išli sme si za svojím cieľom, odohrali sme dobrý zápas, ale nedá sa nič robiť. Niečo nám chýba v predĺžení, no som hrdý na chlapcov.“

Adam Sýkora, kapitán SR: „Neviem, či som už dostal takú ranu v mojom živote. Vrátili sme sa do zápasu a vyrovnali 40 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Som na dne. Keď sme prehrávali 3:2, tak som chlapcom hovoril, že my tomu veríme. Je to bolestivá prehra. Pre náš ročník to bola posledná šanca niečo dokázať.

Druhýkrát po sebe som prehral štvrťfinále po predĺžení. Opäť nám chýbal kúsoček. Hneď keď sme dostali ten gól, tak mi spomienka na vlaňajší šampionát prebehla hlavou. Budem sa z toho dlho dostávať. Boli sme skvelá partia, pre týchto chlapcov by som dal všetko.

Byť kapitánom bola pre mňa obrovská pocta, pretože všetkých som si veľmi obľúbil a poznáme sa už od malička. Bola to pre mňa veľká pocta.“

Adam Gajan, brankár SR: „Ťažko sa hľadajú slová. Bol to iný zápas ako pred rokom. Veril som, že to môžeme zvrátiť, no zaspal som pri rozhodujúcom góle. Asi nám to opäť nebolo súdené.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport