Na hlavný obsah

Slovenské reprezentantky do osemnásť rokov sa pripravujú na šampionát vo Švajčiarsku, v nominácii figuruje aj Lopušanová

Majstrovstvá sveta štartujú v sobotu 6. januára.

Slovenské reprezentantky do osemnásť rokov sa pripravujú na šampionát vo Švajčiarsku, v nominácii figuruje aj Lopušanová
Na archívnej snímke gólová radosť slovenskej reprezentácie žien do osemnásť rokov. Foto: iihf.com

Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov v závere tohto týždňa odštartuje účinkovanie na svetovom šampionáte vo švajčiarskom Zugu. V nedeľu (7.1.) napoludnie nastúpi družstvo trénerky Gabriely Sabolovej proti rovesníčkam z USA.

Ešte pred cestou do dejiska šampionátu absolvuje od utorka (2.1.) do štvrtka (4. 1.)záverečný tréningový kemp v Bratislave.

Mladé Slovenky majú naplánovaný zraz na Zimnom štadióne Vlada Dzurillu v Ružinove v utorok (2.1.) do 16.00. Vo finálnej nominácii na majstrovstvá sveta figuruje 22 hokejistiek.

Väčšina dievčat pôsobí v domácej ženskej súťaži, ale v kádri sa nachádzajú aj hráčky so skúsenosťami z nadnárodnej EWHL a štyri legionárky. Posilami zo Severnej Ameriky sú útočníčky Nela Lopušanová s Michaelou Sophiou Paulínyovou a brankárka Lívia Debnárová.

Defenzívu vystužila Alexandra Mateičková z fínskej ligy. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Majstrovstvá sveta hráčok do 18 rokov vo Švajčiarsku sa začnú v sobotu 6. januára. Slovenky odohrajú prvý zápas v základnej B-skupine v nedeľu o 12.00 SEČ proti favorizovaným Američankám.

V pondelok o 16.00 vyzvú Švédky a v stredu o 16.00 si zmerajú sily so Švajčiarkami. Všetky tímy majú istotu účasti vo štvrťfinále, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 11. januára.

Program Sloveniek na MS 18 vo Švajčiarsku:


        nedeľa 7. januára:
        12.00 USA – SLOVENSKO

        pondelok 8. januára:
        16.00 SLOVENSKO – Švédsko

        streda 10. januára:
        16.00 Švajčiarsko – SLOVENSKO

        štvrtok 11. januára:
        štvrťfinále (10.00, 13.30, 17.00 alebo 20.30)

hokej

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport