Na hlavný obsah

Špekulácie sa potvrdili. Kudelka skončil ako hlavný tréner Michaloviec

Kudelka pôsobil v Michalovciach ako hlavný tréner od februára 2023.

Špekulácie sa potvrdili. Kudelka skončil ako hlavný tréner Michaloviec
Na snímke hlavný tréner HK Dukla Ingema Michalovce Peter Kudelka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Peter Kudelka skončil ako hlavný tréner na lavičke extraligového tímu HK Dukla Ingema Michalovce. V Michalovciach nepokračuje ani jeho asistent Tomáš Surový.

Informáciu priniesla oficiálna stránka klubu, ktorá zároveň informuje, že novým koučom Michaloviec sa stal Tomek Valtonen, ktorý už na Zemplíne pôsobil v ročníkoch 2020/2021 a 2021/2022.

V prvej sezóne vybojoval s tímom historickú bronzovú medailu. Vedenie sa so 44-ročným Fínom dohodlo na kontrakte do konca sezóny 2024/2025.

„Momentálne výsledky a hlavne herný prejav nášho mužstva nás prinútil urobiť zmeny na trénerskom poste. Rozhodnutie urobiť tento krok prišlo po domácich prehrách s Novými Zámkami a Humenným. Tím potrebuje pred reprezentačnou prestávkou nový impulz a v neposlednom rade sa potrebujeme dobre pripraviť na play-off,“ píše sa v stanovisku Dukly Michalovce.

S Michalovcami napísal vlani krásny príbeh

Tridsaťpäťročný kouč pôsobil ako hlavný tréner od začiatku februára 2023, keď na pozícii nahradil Romana Stantiena. Mužstvo, ktoré obsadilo v základnej časti ôsme miesto, napokon dostal do semifinále play-off, v ktorom líšky padli až v siedmom zápase proti neskoršiemu majstrovi. Celkovo obsadili štvrtú priečku.

Michalovčanom patrí v aktuálnej tabuľke štvrtá priečka. V ostatnom 40. kole zdolali Slovan Bratislava 2:1. Práve po tomto zápase sa začali na základe vyjadrení trénera Kudelku i brankára Stanislava Škorvánka vynárať špekulácie, že v klube z východu sa niečo deje.

„S dnešným výsledkom a aj hrou som veľmi spokojný. Oproti piatku sme podali diametrálne odlišný výkon. Musím pochváliť všetkých svojich hráčov, podali extraordinárny výkon. Ďakujem im aj osobne, pretože sa postavili za mňa. Ukázali sme silu, že sme silný a dali veľmi veľa správnych odpovedí na veľa otázok. O tom, že príde do Michaloviec nový hráč neviem, ale niekomu dnes určite nebude do reči. Veľmi sa teším,“ povedal tajuplne dnes už bývalý 35-ročný kouč pre Sport1.

Zvýšenú motiváciu potvrdil aj brankár Stanislav Škorvánek, ktorý bol hlavným strojcom michalovského triumfu.

„Mali sme extra motiváciu. Hrali sme o veľkú vec. Sme radi, že nám to dnes vyšlo. Musíme na to nadviazať aj v ďalších dueloch. O extra motivácii zatiaľ nebudem hovoriť viac. My o tom vieme a to zatiaľ stačí,“ uviedol účastník vlaňajších MS.

Pozrite si vyjadrenie brankára Michaloviec pre RTVS:

K situácii sa vyjadril aj fanklub Michalovčanov, ktorý s týmto krokom nesúhlasí a avizuje bojkot domácich stretnutí.

„Dnešným, podotýkame VÍŤAZNÝM zápasom, nám hráči a aj tréner dali vedieť, že sa niečo deje. Hráči sa za trénera postavili, teraz je rad na nás fanúšikov! Nesúhlasíme s odvolaním trénera a odsudzujeme kroky smerujúce k tomu,“ uvádza sa v nedeľňajšom (28. 1.) vyhlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport