Na hlavný obsah

FOTO V rožňavskej bytovke vypukol požiar: V plameňoch sa ocitol byt plný horľavého materiálu

Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu.

FOTO V rožňavskej bytovke vypukol požiar: V plameňoch sa ocitol byt plný horľavého materiálu
Požiar sa podarilo hasičom dostať pod kontrolu. Foto: RTVS/Martina Beshirová

Na Mierovej ulici v Rožňave došlo v pondelok (22. 1.) k požiaru bytu v štvorpodlažnej bytovke. Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu. Pri udalosti sa zranili dve osoby, ktoré sa nadýchali splodín horenia. Potvrdil to riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Rožňave Martin Kaprál.

V byte sa nachádzalo množstvo horľavého materiálu ako textil či papier. Na mieste zasahovali profesionálni hasiči z Rožňavy a Dobšinej, aj dobrovoľní hasiči. Evakuovali aj obyvateľov ostatných bytov.

Informácie priniesla pre spravodajský web aj reláciu Správy RTVS redaktorka Martina Beshirová:

„Ide o požiar bytu na druhom podlaží v štvorpodlažnej bytovke. Po príchode hasičov už horel celý byt. Požiar je už lokalizovaný, hľadajú sa skryté ohniská a termokamerou sa monitoruje celý priestor,“ priblížil Kaprál. Ako dodal, na mieste udalosti zasahujú profesionálni hasiči z Rožňavy i Dobšinej aj dobrovoľní hasiči z Plešivca.

Pri požiari sa zranili dve osoby, prevezené boli do rožňavskej nemocnice. „Došlo k nadýchaniu splodín horenia majiteľkou bytu, ktorá pravdepodobne nechala bez dozoru neuhasenú sviečku, od ktorej sa zrejme zapálil horľavý materiál. Evakuovali sme aj jednu osobu z bytu nad postihnutým bytom, taktiež sa nadýchala splodín horenia,“ dodal Kaprál.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny