Na hlavný obsah

VIDEO: Nemec Strasser ovládol prestížny nočný slalom v Schladmingu

Strasser vyhral druhý slalom v rade, pred tromi dňami triumfoval v Kitzbüheli

VIDEO: Nemec Strasser ovládol prestížny nočný slalom v Schladmingu
Na snímke nemecký lyžiar Linus Strasser. Foto: TASR/AP

Nemecký lyžiar Linus Strasser zvíťazil v prestížnom nočnom slalome Svetového pohára v Schladmingu. V rakúskom stredisku triumfoval v stredu (24. 1.) s náskokom 28 stotín sekundy pred Nórom Timom Hauganom, tretí skončil Francúz Clement Noel (+1,02).

Tridsaťjedenročný Strasser vyhral druhý slalom za sebou, keď sa pred tromi dňami tešil aj v Kitzbüheli. V priebežnom poradí disciplíny znížil stratu na lídra Manuela Fellera na rozdiel 132 bodov.

Pozrite si víťaznú jazdu Linusa Strassera:

Domáci favorit obsadil až piate miesto (+1,14). Celkovo si Strasser pripísal piaty triumf v SP, z toho štvrtý v slalome. Dosiahol už 12. pódiové umiestnenie v individuálnej súťaži.

V porovnaní s utorkovým (23. 1.) obrovským slalomom sa podmienky na zjazdovke Planai v stredu zmenili. Ľadový podklad začal vplyvom relatívne vysokej teploty (+7°C) mäknúť, k tomu sa pridal nepríjemný dážď.

Strasser sa pred približne 20.000 divákmi najlepšie vyrovnal s náročnými podmienkami. V prvom kole predviedol agresívnu a zároveň čistú jazdu a ujal sa vedenia s náskokom jednej desatiny Hauganom a o 0,36 sekundy pred Noelom.

V druhom kole sa dážď zjemnil, podložka držala a trať sa príliš nekazila, čo sľubovalo napínavý finiš. Výrazný posun zaznamenal Švajčiar Marc Rochat, ktorý sa z priebežnej desiatej pozície vyšvihol až na konečnú štvrtú priečku.

Od pódia ho delilo len šesť stotín. Poradie na prvých troch miestach sa nakoniec nezmenilo, Strasser si umnou jazdou vedenie postrážil. V duhom kole síce zajazdil až siedmy najlepší čas, ale na triumf mu to stačilo. Po cennom víťazstve na Ganslernhangu tak ovládol ďalšiu slalomovú klasiku. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport