Na hlavný obsah

Vlhová o Flachau: Bol to boj od štartu do cieľa, robila som veľa chýb a bojovala o udržanie na trati

Vlhová obsadila v rakúskom stredisku druhé miesto.

Vlhová o Flachau: Bol to boj od štartu do cieľa, robila som veľa chýb a bojovala o udržanie na trati
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová, Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenka lyžiarka Petra Vlhová štvrté slalomové víťazstvo vo Flachau nepridala. Po ďalšom veľkom súboji s najväčšou súperkou Američankou Mikaelou Shiffrinovou vystúpila v Rakúsku na druhý najvyšší stupienok.

Vlhová šla na trať druhého kola nočného slalomu ako posledná s náskokom siedmych stotín práve pred Shiffrinovou. Hoci predviedla agresívnu jazdu, tesný náskok nezužitkovala a nepretavila vo víťazstvo.

„Bol to boj od štartu až do cieľa. Neviem prečo, ale mala som problémy už od štartu, robila som veľa chýb a mala som problém s predozadnou rovnováhou. Bojovala som o udržanie na trati. Na trati sa mi stala aj jedna nepríjemnosť. Zlomila sa mi bránka, ale našťastie mi nešla popod lyže. Keby sa tak stalo, asi by som sa teraz netešila z druhého miesta. Bol to boj. Kto urobí menej chýb, ten vyhráva. V druhom kole som ich urobila veľmi veľa, napokon je z toho druhé miesto,“ povedala hneď po pretekoch Petra Vlhová pre RTVS :ŠPORT.

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v druhom kole:

Rodáčka z Liptova nevyrovnala počet triumfov Mikaely Shiffrinovej na zjazdovke, ktorá je pomenovaná po rakúskom lyžiarovi Hermannovi Maierovi. Hlavu v smútku však nemala.

„Momentálne som v takom leveli, že si nemám čo vyčítať. Vždy do pretekov dávam maximum. Víťaz môže byť len jeden. Napokon som vybojovala skvelé druhé miesto. Mohlo to byť aj horšie. Urobila som viac chýb a Mikaela bol rýchlejšia,“ uznala Vlhová kvality Shiffrinovej, ktorá zaznamenala 94. triumf v prestížnom seriáli, čím zlepšila svoj vlastný rekord.

Pred pretekmi strácala Slovenka v klasifikácii slalomu SP len päť bodov práve na vedúcu Američanku. Po Flachau sa náskok Shiffrinovej zvýšil na 25 bodov. Možnosť znížiť stratu bude môcť Vlhová už tento víkend.

Po troch rokoch sa predstaví pred domácimi fanúšikmi v Jasnej, kde je na programe obrovský slalom aj slalom. „Do pretekov v Jasnej pôjdem tak, ako do každých pretekov a uvidíme, ako to dopadne. Budem chcieť podať maximu, aby to skončilo čo najlepšie,“ povedala Vlhová, ktorú bude na domácej pôde hnať dopredu beznádejne vypredaný areál.

Pozrite si rozhovor redaktora RTVS Samuela Brečku s Petrou Vlhovou:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport