Na hlavný obsah

Britská kráľovná Camilla prehovorila o zdravotnom stave kráľa Karola III.

Vystúpila prvýkrát verejne od oznámenia kráľovej diagnózy.

Britská kráľovná Camilla prehovorila o zdravotnom stave kráľa Karola III.
Britská kráľovná Camilla sa zúčastnila na hudobnom večeri v katedrále v Salisbury. Foto: TASR/AP

Britskému kráľovi Karolovi III. sa darí dobre, povedala vo štvrtok (8. 2.) jeho manželka, kráľovná Camilla podľa agentúry Reuters. Na verejnej akcii sa objavila prvýkrát od pondelka (5. 2.), keď kráľovský palác oznámil, že 75-ročný panovník trpí rakovinou. Camilla hovorila s ľuďmi na charitatívnom koncerte v katedrále v Salisbury v južnom Anglicku.

„Za daných podmienok sa mu vedie mimoriadne dobre,“ povedala a dodala, že kráľa veľmi dojali listy a správy vyjadrujúce podporu, ktoré mu ľudia posielajú.

Karolov starší syn a následník trónu princ William v stredu poďakoval britskej verejnosti za milé odkazy určené jeho otcovi. Poďakoval tiež za podporu, ktorú ľudia prejavujú jeho manželke Kate, ktorá nedávno podstúpila brušnú operáciu.

Kate zákrok absolvovala 16. januára a potom dva týždne strávila v nemocnici. Medzitým kráľ Karol III. bol na zákroku kvôli zväčšenej prostate. V pondelok Buckinghamský palác oznámil, že lekári mu pri testoch zistili rakovinu.

Palác nezverejnil, o akú rakovinu ide, nejde však o karcinóm prostaty. Kráľ sa počas liečby nebude zúčastňovať verejných akcií, v úradovaní ale pokračuje, oznámil Buckinghamský palác.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet