Na hlavný obsah

Brutálny útok na Kramároch: Dvaja cudzinci napadli sanitára po tom, ako sa snažil odhaliť ich podvod

Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva.

Brutálny útok na Kramároch: Dvaja cudzinci napadli sanitára po tom, ako sa snažil odhaliť ich podvod
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Šokujúci útok v bratislavskej nemocnici na Kramároch zažil sanitár Roland. Napadli ho dvaja muži, ktorí sa vydávali za dobrovoľníkov z organizácie UNICEF. Informoval o tom portál pluska.sk.

Útok sa odohral v stredu (7. 2.), Rolanda napadli v čakárni pri rádiologickom oddelení. Dvaja muži si podľa jeho slov prisadli k staršej panej. Malo ísť o cudzincov, disponovali falošnými tabuľkami a dokumentami UNICEF.

Lámanou slovenčinou mali panej ukazovať, kde má papiere podpísať a ako môže na charitu prispieť. Jeden z mužov sa jej mal pritom hrabať v kabelke.

Roland ich podľa vlastných slov upozornil, aby to nerobili, vytrhol im hárok papiera z rúk a oznámil im, že zavolá políciu. „Zozadu ma však napadli a opakovane ma začali kopať a udierať päsťou do záhlavia, hrudníka i krížov. Asi 30-krát ma perom pichli do ľavej ruky, hrude i ramena,“ opísal pre portá nečakaný útok.

Dvaja starší páni, ktorí boli tiež na mieste, Rolandovi pomohli. Keď sa útočníci zmocnili podpisového hárku, okamžite utiekli. Lekár sanitárovi po ošetrení odporučil sedemdňovú PN. Roland hneď v deň útoku podal na polícii trestné oznámenie. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva.

Obeť útoku dokonca dostala od nadriadenej v nemocnici ústne napomenutie za to, že jej neoznámil, že opúšťa budovu nemocnice v sprievode policajtov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny