Na hlavný obsah

Davis Cup: Klein zdolal srbskú jednotku a poslal Slovákov do vedenia

Klein v prvom sete prehrával 5:3, napokon ho získal v tajbrejku.

Davis Cup: Klein zdolal srbskú jednotku a poslal Slovákov do vedenia
Na snímke slovenský tenista Lukáš Klein. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenskí tenisti vedú v kvalifikačnom dueli Davisovho pohára nad domácim Srbskom 1:0. O úvodný bod sa na antuke v Kraljeve zaslúžil Lukáš Klein, ktorý zdolal domácu jednotku Miomira Kecmanoviča 7:6 (2) a 6:2. V druhom singli nastúpili v hale Ibar proti sebe Dušan Lajovič a Alex Molčan.

Klein sa v prvom sete nevzdal

V úvodnom sete duelu medzi Kecmanovičom a Kleinom si do stavu 3:3 obaja hráči suverénne držali servis. V siedmom geme sa po dvoch zaváhaniach slovenského hráča na sieti dostal Srb k dvom brejkbalom.

Klein vyrovnal na zhodu, no prišli ďalšie dve nevynútené chyby a strata podania. Kecmanovič po potvrdení brejku zvýšil na 5:3, no Klein nezložil zbrane, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom dominoval.

Pozrite si záver prvého setu:

Slovenský reprezentant bol na koni, ničil súpera winnermi od základnej čiary. V druhom dejstve po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 5:1 a zápasu už dotiahol do úspešného konca – 6:2.


Víťaz zápasu v Kraljeve postúpi do septembrovej skupinovej časti finálového turnaja Davisovho pohára. Účasť v nej už majú istú vlaňajší finalisti Taliansko s Austráliou a Španielsko s Veľkou Britániou ako držitelia voľných kariet. Srbom chýba líder svetového rebríčka Novak Djokovič, pre chorobu vypadol z nominácie Hamad Medjedovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport