Na hlavný obsah

Slováci v Bratislave dostali papuču, ale Ukrajinka nie: Žena šírila hoax na sociálnej sieti. Takáto je pravda

Vodiči porušili pravidlá parkovania.

Slováci v Bratislave dostali papuču, ale Ukrajinka nie: Žena šírila hoax na sociálnej sieti. Takáto je pravda
Šírený záber z bratislavského Ružinova. Foto: FB/Mestská polícia Bratislava, Unsplash. koláž RTVS

Slovenskí vodiči dostali v bratislavskom Ružinove papuču, ale Ukrajinka nie. Takýto hoax šírila žena na sociálnej sieti, upozornila naň bratislavská mestská polícia. Pokutovaní vodiči však porušili pravidlá parkovania – miesta využívali dlhšie ako to značenie povoľuje.

Rádiu Slovensko sa o hoaxe z bratislavského Ružinova s redaktorkou Petrou Strižkovou v rubrike prehľadu dezinformácií týždňa s názvom Overovňa rozprával technologický novinár Martin Hodás.

„Predmetné vozidlá porušili pravidlá parkovania pred školským zariadením, kde sa medzi 7.00 až 8.00 h môže parkovať maximálne na desať minút, pre odvoz detí do školy. Pokutované autá tam stáli dlhšie, preto im policajti nasadili papuču,“ vysvetlil Hodás.

Kým však príslušníci mestskej polície spravili potrebnú administratívu a osadili papuču, bolo už tesne po ôsmej hodine, odkedy sa už v danej lokalite môže parkovať bez časového obmedzenia. Vtedy prišla ukrajinská občianka, ktorá sa policajtov proaktívne opýtala, či v danom mieste môže zaparkovať. To jej, samozrejme, potvrdili.

Autorku videozáznamu, ktorý navyše interpretovala nesprávne, bratislavská mestská polícia kontaktovala. Reagovala podráždene a policajtom neverila, lebo, citujeme, „viem, aká je pravda, videla som to na vlastné oči“. Video najskôr nezmazala, pre pribúdajúce negatívne komentáre iba obmedzila, kto ho môže komentovať.

Vysvetlenie polícia zverejnila nielen na svojej facebookovej stránke, ale aj priamo v komentári pod predmetným videom. O pár hodín neskôr však autorka predsa len video zo siete zmazala.

„Nenávisť sa k nám vracia ako bumerang. Buďte k sebe tolerantní na sociálnych sieťach, v uliciach mesta, v prostriedkoch verejnej dopravy a aj za volantom a snažte sa myslieť aj na druhých,“ napísala polícia vo zverejnenom posolstve.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny