Na hlavný obsah

Košiciam sa doma nedarí, Michalovce dobyli Steel arénu aj tretíkrát. Ceman: Potrebujeme víťaziť vo vyrovnaných zápasoch

Hokejisti HC Košice prehrali deväť z uplynulých jedenástich domácich duelov.

Košiciam sa doma nedarí, Michalovce dobyli Steel arénu aj tretíkrát. Ceman: Potrebujeme víťaziť vo vyrovnaných zápasoch
Na snímke zľava Joona Jääskeläinen (Košice), Jakub Cibák a brankár Stanislav Škorvánek (Michalovce). Foto: TASR - Roman Hanc

Hokejisti HC Košice prehrali deväť z uplynulých jedenástich domácich zápasov v Tipos extralige a bilanciu duelov v Steel aréne si nevylepšili ani v nedeľňajšom (18. 2.) stretnutí s Michalovcami.

Tabuľkový konkurent im na tretej priečke odskočil na rozdiel štyroch bodov a podľa trénera Dana Cemana je načase, aby sa jeho zverenci „naučili víťaziť v zápasoch, ktoré sú vyrovnané do záverečných minút“. Práve v závere, presnejšie v 59. minúte, totiž rozhodli Michalovčania, keď sa druhýkrát v zápase presadil Radovan Puliš.

Puliš strelil v zápase svoj druhý a tretí gól v sezóne, po 25 dueloch má bilanciu tri góly a 16 asistencií: „Dlho som nezažil sezónu, v ktorej by som mal také gólové suchoty ako teraz. Moje góly prišli vtedy, keď mali a dúfam, že naďalej budem nimi pomáhať tímu.“

Tradičnou oporou michalovského tímu bol brankár Stanislav Škorvánek, ktorý inkasoval dva góly z 23 striel. Viackrát, najmä počas košických presiloviek, podržal svoj tím a pomohol mu k 27. víťazstvu v sezóne: „Využili sme svoje šance. Do tretej tretiny sa išlo za stavu 2:2 a bolo jasné, že to bude o jednom góle. Šťastie sa napokon priklonilo na našu stranu.“

Valtonen stále bez prehry

Pre Michalovce to bolo šieste víťazstvo v rade, z toho piate pod vedením Tomeka Valtonena, ktorý koncom januára vystriedal Petra Kúdelku.

Od trénerskej výmeny ešte Michalovčania nestratili ani bod, v tabuľke sa posunuli na druhé miesto (o skóre pred Spišskú Novú Ves) a v päťzápasovej víťaznej sérii zdolali tímy z prvej šestky – dvakrát Košice, raz Zvolen, Spišskú Novú Ves a Nitru.

Fínsky kormidelník bol po zápase spokojný s výsledkom a zlepšením hry svojich zverencov: „Začiatok zápasu bol z našej strany pomalý. Mali sme aj veľa vylúčení. Postupne sa naša hra zlepšila. Na konci duelu sme mali viac šťastia.“

Cemana potešil strelec Mikúš

Košičania nenadviazali na nedávne dva zápasy na klziskách súperov, v ktorých ani raz neinkasovali. Pred takmer 5200 divákmi viedli 1:0 aj 2:1, no napokon prehrali s Michalovcami aj tretí domáci zápas v prebiehajúcej sezóne.

Strata bodov potvrdila ich dlhodobo nevýraznú bilanciu zápasov na domácom ľade, na ktorom získali iba o jeden bod viac než vonku (38:37). Podľa trénera Cemana bude dôležité, aby sa tím pred blížiacou sa vyraďovačkou naučil víťaziť v tesných dueloch.

„Dnes to bol vyrovnaný zápas. Počas prvej tretiny sme mali viaceré presilovky i šance, triafali sme konštrukciu bránky. V druhej časti sa hralo hore-dole, no naďalej zostal vyrovnaný stav. V tretej tretine mali oba tímy šance, mohlo sa to prikloniť na hociktorú stranu. Potrebujeme víťaziť v zápasoch, ktoré sú dlho vyrovnané,“ zdôraznil Ceman.

Košickému kormidelníkovi spravil radosť útočník Tomáš Mikúš, ktorý opäť potvrdil očakávania od posily. Od nedávneho príchodu z Nových Zámkov sa prezentoval tromi gólmi v dvoch zápasoch na klziskách súperov a gólovo sa predviedol aj v debute pred košickým publikom. Po troch zápasoch má na konte už päť „košických“ gólov.

„Samozrejme, že to poteší, ale nedá sa z toho príliš radovať, keď mužstvo prehrá. Dnes sme robili to, čo sme mali robiť, no treba dať kredit aj súperovi. Myslím si, že sme hrali dobre a vo viacerých úsekoch hry sme boli lepší. Stroskotali sme na maličkostiach,“ poznamenal Mikúš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport