Na hlavný obsah

Liga majstrov: Víťazstvo Interu zariadil striedajúci hráč, v Eindhovene sa zrodila remíza

Odvety sú na programe 13. marca.

Liga majstrov: Víťazstvo Interu zariadil striedajúci hráč, v Eindhovene sa zrodila remíza
Hráč Interu Miláno Marko Arnautovič oslavuje po tom, ako strelil úvodný gól. Foto: TASR/AP

Futbalisti Interu Miláno zvíťazili v úvodnom osemfinále Ligy majstrov nad Atleticom Madrid 1:0. Autorom víťazného gólu bol v 79. minúte striedajúci rakúsky útočník Marko Arnautovič, ktorý po zmene strán nahradil zraneného Marcusa Thurama.

V druhom stretnutí utorňajšieho (20. 2.) programu sa zrodila remíza 1:1 medzi PSV Eindhoven a Borussiou Dortmund. Odvety sú na programe 13. marca.

Špecigický duel pre Simeoneho

Duel v Miláne mal špecifickú príchuť pre trénera španielskeho klubu Diega Simeoneho, ktorý zavítal na San Siro prvýkrát v pozícii trénera. Simeone obliekal počas hráčskej kariéry dres „nerazzurri“ v rokoch 1996 až 1999.

Stretnutie sa začalo opatrne. Taktická bitka sa v úvode premietla do minima šancí, z ktorých by hrozil gól. Prvý takýto moment prišiel v 38. minúte, keď rozohrávku Witsela vystihol Thuram, ktorý potiahol loptu, posunul ju na voľného kapitána Martineza, ten však nezakončil ideálne a Oblak nemusel zasahovať.

V závere prvého dejstva sa ešte v dobrej pozícii ocitol Thuram, no jeho strela mierila priamo do priestoru, v ktorom stál Oblak. Francúzsky útočník Thuram po zmene strán vynútene opustil trávnik a nahradil ho rakúsky útočník Arnautovič, ktorý naskočil do zápasu veľmi aktívne.

Do zostavy musel zasiahnuť aj hosťujúci kouč Simeone, ktorému sa zranil stopér Gimenez a na jeho miesto prišiel Savič. Arnautovičovi nechýbalo veľa, aby sa presadil už po troch minútach na ihrisku, no krížny center z kopačky Dimarca poslal vysoko nad bránu hostí.

Ešte väčšiu príležitosť mal Rakúšan po narážačke s Martinezom v 63. minúte, keď nedokázal využiť dostatok času na zakončenie z hranice malého vápna a trestuhodne prestrelil Oblakovu bránu. Slovinský brankár bol v permanencii v 78. minúte, keď musel riešiť prudkú hlavičku Martineza, ktorej chýbalo iba lepšie umiestnenie.

Atletico rastúci tlak domácich dostatočne nevaroval a aktivita Interu sa napokon premietla aj do gólovej radosti priaznivcov na San Sire. V 79. minúte sa v úniku ocitol Martinez, ktorého strelu ešte Oblak vyrazil, no priamo pred dobiehajúceho Arnautoviča a ten trafil odkrytú bránu. Talianskemu tímu tak zabezpečil dôležitý náskok pred odvetou v Madride. Atletico navyše nedokázalo trafiť priestor Sommerovej brány ani raz.

Rozhodovať sa bude v Dortmunde

Prvú veľkú príležitosť stretnutia v Eindhovene mal po štvrťhodine domáci Tillman, ktorý sa dostal k zakončeniu z hranice šestnástky. Po narážačke s de Jongom sa však zľakol gólovej príležitosti a loptu poslal mimo bránu.

Holandský tím to mohlo mrzieť o desať minút neskôr, keď sa Dortmund presadil z nenápadnej akcie, ktorú zakončil úspešnou strelou Malen a poslal Borussiu do vedenia. V 54. minúte chcel v šestnástke sklzom zastaviť Tillmana brániaci Hummels, ktorý síce najskôr trafil loptu, následne však aj nohy útočiaceho hráča a srbský arbiter Jovanovič nariadil pokutový kop.

Loptu si na biely bod postavil kapitán de Jong a s prehľadom premenil – 1:1. V 72. minúte podržal domácich brankár Martinez, ktorý výborne zareagoval po priamom kope na teč Wolfa a udržal pre svoj tím dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport