Na hlavný obsah

Maloleté dievčatá mali predávať na sexuálne služby: Jednému Rakúšanovi a dvom Slovákom teraz hrozí väzenie

Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie.

Maloleté dievčatá mali predávať na sexuálne služby: Jednému Rakúšanovi a dvom Slovákom teraz hrozí väzenie
Ilustračná snímka. Foto: SITA/Diana Černáková

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil tri osoby, ktoré mali za finančnú odmenu obchodovať s maloletými dievčatami a predávať ich na sexuálne služby.

Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Podľa zistení polície mali páchatelia za finančnú odmenu obchodovať s maloletými dievčatami, ktoré zlákali a mali predávať s cieľom poskytovania sexuálnych služieb na území západného Slovenska a v Rakúskej republike,“ priblížila hovorkyňa. Išlo o jedného občana Rakúskej republiky a dvoch občanov SR.

Ako poznamenala, osoby zadržali pri akcii s krycím názvom Amadeus príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Spolupracovali s príslušníkmi zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance.

Akcia sa podľa slov hovorkyne zameriavala na zadržanie páchateľov zločinu obchodovania s ľuďmi v súbehu so zločinom sexuálneho zneužívania a prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Podnet na väzobné stíhanie obvinených

Osoby vyšetrovateľ obvinil v dvoch prípadoch za zločin obchodovania s ľuďmi v súbehu s prečinom ohrozenia mravnej výchovy mládeže. V jednom prípade zase za zločin obchodovania s ľuďmi v súbehu so zločinom sexuálneho zneužívania a prečin ohrozenia mravnej výchovy mládeže, uviedla Bárdyová.

Následne vyšetrovateľ podľa jej slov spracoval podnet na väzobné stíhanie osôb. „Dve osoby stíhajú väzobne. U jednej osoby sa väzba nahradila dohľadom probačného a mediačného úradníka. Využil sa aj technický prostriedok na určenie polohy a pohybu kontrolovanej osoby,“ dodala hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko