Na hlavný obsah

Nórska lyžiarka Mowinckelová sa rozhodla ukončiť kariéru: Osemročná Ranghild by bola veľmi hrdá

Urobila tak vo veku 31 rokov.

Nórska lyžiarka Mowinckelová sa rozhodla ukončiť kariéru: Osemročná Ranghild by bola veľmi hrdá
Na snímke nórska lyžiarka Ragnhild Mowinckelová. Foto: TASR - Michal Svítok

Nórska lyžiarka  Ragnhild Mowinckelová sa vo veku 31 rokov rozhodla ukončiť profesionálnu kariéru. So súťažnými svahmi sa definitívne rozlúči po prebiehajúcej sezóne. Svoje rozhodnutie oznámila prostredníctvom videa na sociálnych sieťach.

„Toto rozhodnutie som urobila pred pretekmi v Cortine d’Ampezzo, predtým, ako som zvíťazila v zjazde. Myslím si, že osemročná Ranghild by bola veľmi hrdá na tridsaťjedenročnú Ranghild. Mala som sny, ktoré som si splnila,“ uviedla v rozlúčkovom videu.

„Bola to dlhá cesta. Cítim sa zvláštne. Možno to tak nevyzerá, ale som spokojná so svojim rozhodnutím,“ pokračovala.

„Neviem, čo bude ďalej, ale som nadšená z ďalších možností, ktoré sú predo mnou. Teším sa na budúcnosť,“ dodala viditeľne dojatá Mowinckelová so slzami v očiach.

Rodáčka z Molde ovládla v doterajšej kariére štyri preteky Svetového pohára. Naposledy sa z triumfu v prestížnom seriáli tešila v januári 2024 v Taliansku, keď ovládla superobrovský slalom v Cortine d’Ampezzo. Okrem štyroch triumfov, dosiahla na pódiové umiestnenie ešte desaťkrát.

V roku 2018 jej na olympiáde v Pjongčangu zavesili na krk dvakrát striebro – v obrovskom slalome a zjazde. Celkovo pod piatimi kruhmi štartovala trikrát. Štartovala aj na šiestich svetových šampionátoch, z ktorých si odniesla dvakrát bronz.

Najbližší víkend sa ešte predstaví pred domácim publikom v Kvitfjelli, kde pôjde zjazd a super-G, a s kariérou sa rozlúči na finálovom podujatí v rakúskom Saalbachu (16.-24. marca), informovala agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport