Na hlavný obsah

Predseda parlamentu vyzval hokejový zväz, aby povolil hráčom z KHL reprezentovať Slovensko

Obvinenia na adresu hráčov ostro kritizoval.

Predseda parlamentu vyzval hokejový zväz, aby povolil hráčom z KHL reprezentovať Slovensko
Predseda NR SR Peter Pellegrini. Foto: SITA/Jakub Julény

Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) vyzval Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), aby zvážil svoje budúce stanovisko o tom, že hokejisti pôsobiaci v KHL, v ruskej hokejovej lige, by nemali reprezentovať Slovensko. Uviedol to v utorok (13. 2.) na sociálnej sieti.

Pellegrini si myslí, že rozhodnutie by znemožnilo hokejistom reprezentovať krajinu ako dôsledok „nezmyselného mediálneho a politického tlaku opozičných strán“. Obvinenia na adresu hokejistov hrajúcich v kontinentálnej lige, týkajúce sa ich údajného podporovania vojny na Ukrajine a Vladimira Putina, označil za neslušné a hanebné.

„Pripomínam, že Spojené štáty americké stoja od začiatku na strane Ukrajiny a napriek tomu v hokejovej NHL hrá v tejto sezóne viac ako 50 ruských hokejistov. Prestaňme byť ‚pápežskejší ako pápež‘ a riaďme sa s rešpektom a s úctou k tým, ktorí chcú nosiť dvojkríž na svojej hrudi a merať si sily s tými najsilnejšími,“ povedal v príspevku.

Peter Pellegrini sa uchádza o mandát prezidenta SR. S názorom na túto otázku sme oslovili aj ďalších prezidentských kandidátov. O ich názoroch budeme informovať v dohľadnej dobe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport