Na hlavný obsah

R. Švec nevidí dôvod na odmietnutie jeho prezidentskej kandidatúry. Ak mu neumožnia kandidovať, obráti sa na súd

Švec vraj nesplnil podmienky.

R. Švec nevidí dôvod na odmietnutie jeho prezidentskej kandidatúry. Ak mu neumožnia kandidovať, obráti sa na súd
Róbert Švec. Foto: RTVS

Z boja o prezidentské kreslo zrejme vypadne jeden z kandidátov. Predseda občianskeho združenia Slovenské Hnutie Obrody Róbert Švec nemal splniť podmienky. Oficiálne oznámenie o vyradení mu zatiaľ neprišlo a Kancelária Národnej rady (NR) SR mlčí.

Róbert Švec priniesol podpisy pod kandidatúru medzi poslednými. Jeho ambícia bola prezidentské voľby vyhrať. Na to, aby sa o to vôbec pokúsil, zrejme nevyzbieral dostatok podpisov.

„Nemyslím si, že existuje nejaký logický dôvod na to, aby kandidatúru zamietli. Pretože my sme všetky zákonné podmienky splnili a odovzdal som aj vyše 15-tisíc podpisov od občanov,“ skonštatoval Švec.

RTVS oslovila aj kanceláriu predsedu NR SR. Na otázky či Róbert Švec splnil alebo nesplnil podmienky na kandidatúru, neodpovedala. Rozhodnutie zatiaľ nie je ani na stránke parlamentu.

R. Švec nevidí dôvod, prečo by predseda NR SR nemal prijať jeho kandidatúru. Viac zisťovala v reportáži v Správach RTVS redaktorka Barbora Bodáková a redaktor Miroslav Lyko:

Ak Róbertovi Švecovi neumožnia kandidovať, obráti sa na Najvyšší správny súd. Ako uviedol, práve túto možnosť analyzuje s právnikom.

Desať oficiálnych kandidátov

O prezidentské kreslo nateraz oficiálne bojuje 10 kandidátov. A to Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Štefan Harabin, Milan Náhlik, Krisztián Forró, Ján Kubiš, Marian Kotleba, Igor Matovič a Patrik Dubovský.

„Ja tam nevidím temer nikoho, kto by napríklad mohol v prospech niekoho odstúpiť a vážnejšie by zamával kartami. Nie sú tam hráči s tak vysokými číslami,“ myslí si výkonný riaditeľ prieskumnej agentúry AKO Václav Hřích.

Predseda parlamentu má čas o kandidátovi Róbertovi Švecovi oficiálne rozhodnúť do 13.teho februára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko