Na hlavný obsah

Ľahké to mať nebudú. Slovenskí futbalisti spoznali svojich súperov v Lige národov

Slováci sa nachádzajú v treťom výkonnostnom koši C-divízie.

Ľahké to mať nebudú. Slovenskí futbalisti spoznali svojich súperov v Lige národov
Na snímke gólová radosť slovenských futbalistov. Foto: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia sa v 1. skupine C-divízie Ligy národov 2024/2025 stretne so Švédskom, Azerbajdžanom a Estónskom. Rozhodol o tom štvrtkový (8. 2.) žreb v Paríži, v ktorom figurovala v treťom výkonnostnom koši svojej divízie spolu so Severným Macedónskom, Severným Írskom a Cyprom. Na týchto súperov v štvorčlennej skupine tak s určitosťou nemohla naraziť.

V predošlých troch ročníkoch Ligy národov sa predstavilo Slovensko dvakrát v B-skupine. V uplynulej tretej edícii (ročník 2022/2023) obsadilo v C-divízii 3. miesto za Kazachstanom a Azerbajdžanom, na štvrtej priečke sa umiestnilo Bielorusko.

Nový ročník LN odštartuje zápasmi prvého kola 5.-7. septembra tohto roka, 2. kolo sa uskutoční 8.-10. septembra. Ďalšími termínmi sú 10.-12. a 13.-15. október, 14.-16. a 17.-19. november. Víťazi skupín si zabezpečia priamy postup, tímy na posledných miestach zostúpia o divíziu nižšie.

Aj s novou fázou

Novou fázou v rámci ročníka bude play off po odohratí zápasov skupinovej fázy, v ktorej sa stretnú tímy na druhých miestach B-divízie v dvojzápase s mužstvami na tretích priečkach A-divízie.

Podobným spôsobom na seba narazia tímy na tretích miestach „béčka“ a na druhých miestach „céčka“. Dva tímy spomedzi najhorších tímov zo štvrtých miest v C-divízii zostúpia o divíziu nižšie, naopak, dva najlepšie tímy z D-divízie sa presunú o divíziu vyššie.

Zvyšné dva tímy zo štvrtých miest C-divízie sa stretnú v play off s dvojicou tímov z druhých miest z „déčka“ (D-divízia má 6 tímov rozdelených do dvoch trojčlenných skupín).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport