Na hlavný obsah

FIFA potrestala futbalový Slovan Bratislava

Organizácia neuviedla, akým spôsobom sa klub previnil.

FIFA potrestala futbalový Slovan Bratislava
Na snímke hlavný tréner Slovana Vladimír Weiss. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slovan Bratislava vie už oficiálne znenie trestu od FIFA. Fanúšikovia belasých už niekoľko dní vedia, že náš futbalový majster dostal za nevyrovnané podlžnosti voči hráčovi Vernonovi De Marcovi zákaz prestupov. Medzinárodná futbalová federácia zverejnila, že by mal trvať až tri prestupové obdobia.

Argentínsky rodák De Marco, ktorý má už aj slovenský pas, odišiel v lete do Spojených arabských emirátov. Informácia o treste pre Slovan sa objavila tesne pred štvrtkovou (22. 2.) odvetou konfrontácie so Sturmom Graz v Európskej konferenčnej lige.

Vedenie klubu vtedy obvinilo z pochybenia finančné oddelenie a celú situáciu za kritickú nepovažovalo. „Nejde o žiadny závažný priestupok, v nasledujúcich dňoch bude situácia vyriešená a transfer ban bude zrušený,“ uviedol generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

To sa však zatiaľ nestalo a Slovan tak nemohol už týždeň angažovať nových hráčov. Kluboví funkcionári sa budú problémom zaoberať zajtra pred pohárovým súbojom so Žilinou.

Trest v takomto rozsahu by mohol byť pre Slovan zásadný. Jeho káder má vekový priemer cez 28 rokov, čo ho radí k najstarším v Európe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport