Na hlavný obsah

Spravodlivosť prišla 22 rokov po jeho smrti: Po vyše dvoch dekádach usvedčili vrahov rappera skupiny Run-DMC

O treste sa rozhodne neskôr.

Spravodlivosť prišla 22 rokov po jeho smrti: Po vyše dvoch dekádach usvedčili vrahov rappera skupiny Run-DMC
Na archívnej snímke Jam-Master Jay z Run-DMC. Foto: TASR/AP

Dvoch mužov usvedčili v utorok (27. 2.) v New Yorku z vraždy známeho amerického rappera a DJ Jama Mastera Jaya, ktorý bol členom rappovej skupiny Run-DMC. V októbri 2002 ho zastrelili v jeho nahrávacom štúdiu v newyorskej štvrti Queens. Jeho vražda tak bola neobjasnená vyše dve desaťročia. Informovali to tom agentúry AFP a AP.

Porota amerického federálneho súdu v newyorskom Brooklyne uznala obžalovaných Ronalda Washingtona a údajného strelca Karla Jordana mladšieho za vinných vo všetkých bodoch obžaloby.

Usvedčili ich z vraždy Jama Mastera Jaya, občianskym menom Jasona Mizella, ktorú podľa prokuratúry spáchali ako pomstu za obchod s drogami, od ktorého ich rapper skupiny Run-DMC údajne „odstrihol“.

Zastrelený rapper mal len 37 rokov a mal tri deti. Obaja muži pritom patrili k jeho blízkym. Jordan (40) bol jeho krstným synom a Washington (59) jeho dlhoročným priateľom.

Obvinenia popreli. „Práve ste zabili dvoch nevinných ľudí,“ kričal Washington po vynesení rozsudku na porotu. Výšku trestu im súd stanoví neskôr. Rapperovi príbuzní naopak verdikt privítali a žialili nad tým, že sa ho nedožila jeho matka.

Zo zapletenia do vraždy majú v samostatnom procese súdiť aj tretieho obžalovaného, Jaya Bryanta, ktorého DNA sa našla na mieste činu. Prokurátori ho obviňujú zo spolupáchateľstva, respektíve z toho, že vrahov vpustil do nahrávacieho štúdia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet