Na hlavný obsah

Po streľbe na oslavách Super Bowlu hlásia úrady jednu obeť a cez 20 zranených

Polícia v tlačovej správe uviedla, že zadržala dve osoby.

Po streľbe na oslavách Super Bowlu hlásia úrady jednu obeť a cez 20 zranených
Polícia zasahuje na oslavách Super Bowlu. Foto: TASR/AP

Pri stredajšej (14. 2.) streľbe na oslavách víťazstva miestneho tímu vo futbalovom Super Bowle v americkom meste Kansas City zomrel najmenej jeden človek, niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia.

Napísala to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnych hasičov. Polícia o niečo skôr oznámila zadržanie dvoch podozrivých.

V najväčšom meste štátu Missouri sa konal slávnostný sprievod po nedeľňajšom úspechu klubu Kansas City Chiefs. Podľa policajného hovorcu sa strieľalo ku koncu akcie neďaleko stanice Union Station, informoval miestny list Kansas City Star.

Hovorca Jake Becchina dodal, že strážnici na mieste zatkli dve ozbrojené osoby. Podľa denníka začali ľudia po výstreloch utekať na všetky strany v snahe dostať sa do bezpečia.

Študent Sam Castro povedal, že okolo 14.00 h miestneho času (21.00 h SELČ) videl, ako ľudia vybiehajú z Union Station. „Práve sme sem dorazili a je to dosť šialené,“ uviedol.

Pri streľbe jeden človek zomrel, predchádzajúce informácie hovorili iba o zranených. Ich počet sa podľa rôznych zdrojov líši.

Stanica BBC News hovorí o deviatich zranených, CNN informuje o minimálne 14 zranených. Obe sa odvolávajú na hasičov a zhodujú sa, že zdravotný stav troch ľudí je kritický. Reuters s odvolaním sa na políciu a hasičov informuje o najmenej desiatich postrelených.

Streľbe v americkom Kansas City sa v Ranných správach RTVS venoval aj redaktor Štefan Hudec:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport