Na hlavný obsah

VIDEO: A. Danko sa v NR SR pýtal I. Matoviča, či mu dochádza tabletka. Navzájom si útočili aj na partnerky

Padli aj slová magorko a chrapúň.

VIDEO: A. Danko sa v NR SR pýtal I. Matoviča, či mu dochádza tabletka. Navzájom si útočili aj na partnerky
Na snímke je zachytená konfrontácia medzi Andrejom Dankom a Igorom Matovičom. Foto: TASR/Jaroslav Novák

V parlamente sa v utorok (27. 2.) do seba pustili dvaja poslanci. Roztržka vznikla medzi Igorom Matovičom (hnutie Slovensko) a Andrejom Dankom (SNS).

Slovnú prestrelku odštartovali otázky poslancov na Dankovu zahraničnú cestu do Abú Zabí. Danko tvrdí, že v Spojených arabských emirátoch bol pracovne. Na internete sa objavili fotky z tejto cesty, kde je aj so svojou partnerkou. Matovič tvrdil, že Danko tam nebol pracovne, ale bol si užívať so svojou „pipkou“.

„Pán poslanec Matovič, máte plné ústa slušnosti k ženám. Chápem, že s pipkou Pavlínkou si veľa neužijete, ale, prosím, zdržte sa komentáru na moju partnerku,“ reagoval Danko.

Po jeho slovách Matovič k nemu pristúpil a obaja poslanci sa začali hádať. „Čo si povedal ty chrapúň? Čo si povedal o mojej manželke?“ spýtal sa Matovič. „A čo si ty povedal o mojej partnerke?“ vrátil mu otázku Danko. Mikrofóny boli najskôr vypnuté, po chvíli ich Danko opäť zapol a hádka pokračovala.

„Poprosím, odstúpte odtiaľto, chudáčik pán poslanec Matovič,“ vyzval Danko. Matoviča počastoval aj oslovením „magorko“. „Ty kandiduješ za prezidenta?“ posmieval sa mu Matovič.

„Preskakuje ti hlas? Dochádza ti tabletka? hovoril Danko Matovičovi. „Ty si regulérne mešuge, ktoré omylom vedie národnú radu,“ vrátil Matovič útok. „Ty si omylom bol premiér,“ povedal zas Danko.

Po tom, ako sa Matovič Danka opýtal, či si myslí, že ho má jeho partnerka rada, Danko mikrofóny opäť vypol. Následne Danko na niekoľko minút schôdzu prerušil.

Obaja poslanci kandidujú v nadchádzajúcich prezidentských voľbách. Prvé kolo sa bude konať už 23. marca. Andrej Danko by podľa posledného prieskumu agentúry Focus získal 3,2 percenta hlasov, Igor Matovič 5 percent.

Pozrite si celú slovnú prestrelku medzi Igorom Matovičom a Andrejom Dankom:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko