Na hlavný obsah

Životný štýl mladých ľudí sa mení, šíri sa nový zdravý trend

Zmenám sa začal prispôsobovať aj biznis.

Životný štýl mladých ľudí sa mení, šíri sa nový zdravý trend
Na ilustračnej snímke študenti. Foto: TASR/František Iván

Dosť bolo večierkov, klubov a barov. Ako ideálny program na sobotňajší večer si mnohí mladí predstavujú spánok a nájdu sa takí, ktorí presadzujú večierku už po 21. hodine, uviedol americký denník The Wall Street Journal (WSJ).

Dnešní dospelí medzi 18 a 35 rokmi hovoria, že lepšie chápu súvislosť medzi spánkom a zdravím. Mladí tiež uvádzajú, že majú radi, keď majú kontrolu nad svojím spánkovým režimom a odmietajú pozvania na stretnutia neskoro večer. Tomu sa prispôsobuje aj biznis a bary začínajú ponúkať skoršie tanečné párty alebo iné podujatia počas dňa, píše WSJ.

V roku 2022 mladí Američania medzi 20 a 30 rokmi uvádzali, že v priemere spia deväť hodín a 28 minút denne. Vyplýva to z prieskumu vypracovaného portálom RentCafe. Oproti roku 2010, keď to bolo osem hodín a 47 minút denne, ide o osempercentný nárast.

Mladí navyše chodia spávať v čoraz skoršom čase. Podľa analýzy dát od viac ako dvoch miliónov užívateľov smart postelí Sleep Number chodili tento rok v januári ľudia medzi 18 a 34 rokmi do postele v priemere o 22.06 hod. Vlani v januári to bolo o 22:18 hod.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet