Na hlavný obsah

Bénes chce zabojovať o miesto v nominácii na ME: Každý sa chce ukázať

Bénes verí, že si do reprezentácie prenesie formu z klubu.

Bénes chce zabojovať o miesto v nominácii na ME: Každý sa chce ukázať
Na snímke slovenský futbalový reprezentant László Bénes. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenský futbalista László Bénes prišiel na reprezentačné sústredenie v dobrej nálade, ktorú si spolu so skvelou fazónou priniesol zo svojho klubu. V nedeľnom zápase druhej Bundesligy strelil 12. gól v tomto ročníku a na ďalšie dva prihral.

Aj vďaka jeho produktivite zvíťazil Hamburger SV nad Wehenom 3:0. Bénes verí, že formu potvrdí v národnom tíme, ktorý v príprave na ME v Nemecku čaká zápas s Rakúskom (23.3.) a v Nórsku (26.3.).

„Predošlé dva zápasy nám nevyšli, prehrali sme ich a teraz sme hrali doma. Vedeli sme, že musíme vyhrať. Od začiatku stretnutia som cítil, že to dáme, všetci boli sústredení, odohrali sme dobrý zápas a aj mne osobne sa darilo. Pomohol som mužstvu gólom a dvoma asistenciami, z čoho sa teším,“ povedal 26-ročný stredopoliar tímu zo severonemeckého prístavného mesta, ktorý prežíva vydarenú sezónu. S 12 gólmi je siedmy najlepší strelec druhej nemeckej ligy, okrem toho má na konte 10 asistencií.

V klube bola negatívna atmosféra

Zďaleka pritom neodohral všetky duely, pred časom si totiž odpykával trojzápasový dištanc za úplne prvé vylúčenie v kariére.

„Bolo to ťažké obdobie, ten trest bol podľa mňa dosť prísny. Sledoval som naše zápasy iba z tribúny, okrem toho prišlo k výmene trénera a atmosféra okolo klubu bola negatívna. O to viac som rád, že sme teraz po dvoch prehrách zabodovali naplno. Nový tréner má filozofiu, že chce vysoko napádať súperovu rozohrávku a hrať ofenzívne. Čo sa týka mňa, vždy chcem pomôcť mužstvu. Viem, že mám dobré čísla a dúfam, že to bude pokračovať. Rád by som si preniesol formu z klubu do reprezentácie,“ doplnil Bénes.

Hamburgu patrí v tabuľke 3. priečka s päťbodovou stratou na druhý Holstein Kiel. Do Bundesligy postúpia dva najlepšie tímy, tretí čaká baráž.

„Máme dobré mužstvo a aj individuálnu kvalitu, no v predošlých zápasoch sme nefungovali, ako by sme mali. Stratili sme veľmi veľa bodov proti papierovo slabším súperom. Na priamy postup nám chýba päť bodov, do konca sezóny zostáva osem zápasov a čaká nás aj vzájomný zápas s Kielom. Verím, že to zvládneme.“

Bénes sa chce ukázať

Zápasy s Rakúskom a Nórskom vníma Bénes ako príležitosť ukázať sa. On sám má na svojom poste silnú konkurenciu, pretlačiť sa do finálnej 23-člennej nominácie na šampionát nebude ľahké.

„Vôbec nezáleží, či ide o prípravné alebo kvalifikačné zápasy. Hráme za reprezentáciu, v ktorej chce byť každý. Aj pre mňa je cťou reprezentovať Slovensko. Blížia sa ME a všetci sa chceme ukázať v čo najlepšom svetle. Myslím, že Rakúšania aj Nóri sú silní súperi. Majú kvalitných hráčov, budú to dobré zápasy,“ myslí si Bénes.

Prvý z dvojice zápasov je na programe v sobotu o 18.00 hod. v Bratislave. Proti Nórsku nastúpia Slováci o tri dni neskôr v Osle o 19.00 hod.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport