Na hlavný obsah

Bývalý futbalista Alves zložil kauciu vo výške milión eur, proti rozsudku sa odvolal

Brazílčan je obvinený zo znásilnenia.

Bývalý futbalista Alves zložil kauciu vo výške milión eur, proti rozsudku sa odvolal
Dani Alves na súdnom pojednávaní. Foto: TASR/AP

Bývalý brazílsky futbalista Dani Alves zložil kauciu vo výške milión eur a v pondelok (25. 3.) ho mali prepustiť zo španielskeho väzenia. Zároveň sa odvolal voči obvineniu zo znásilnenia, ktoré ho dostalo za mreže ešte v januári 2023 po jeho zadržaní. Informovala o tom agentúra AP.

Trojčlenný senát španielskeho súdu uznal Alvesa za vinného vo februári a vymeral mu trest odňatia slobody na štyri roky a šesť mesiacov. Obeti musel navyše zaplatiť odškodné 150-tisíc eur a nesmie sa deväť rokov priblížiť k jej bydlisku či pracovisku.

Zakázané má aj akýmkoľvek spôsobom s ňou komunikovať. Po prepustení má byť päť rokov pod dohľadom probačných úradov. Obeť pri vynesení rozsudku prítomná nebola.

K styku sa najskôr nepriznal

Alves podľa súdu sexuálne napadol svoju obeť 31. decembra 2022 v skorých ranných hodinách v kúpeľni luxusného barcelonského nočného klubu. Brazílčanov opis skutočností sa v priebehu mesiacov menil.

Najskôr vyhlásil, že so ženou ku sexuálnemu kontaktu nedošlo, neskôr skutok priznal, no tvrdil, že styk bol konsenzuálny. Tým, že sa spočiatku k styku nepriznal, sa údajne snažil zachrániť svoje manželstvo.

Obeť priznala, že s Alvesom tancovala a ochotne s ním vošla do kúpeľne v nočnom klube. Keď však chcela odísť, vraj jej to nedovolil. Uviedla, že jej dal facku, urážal ju a k sexuálnemu styku ju donútil proti jej vôli.

Alves je vo väzení pre obavy miestnych autorít z úteku do Brazílie. Juhoamerická krajina nevydáva svojich občanov, keď sú odsúdení v iných štátoch. Kauciu vo výške milión eur mu súd povolil v stredu pod podmienkou, že odovzdá brazílsky i španielsky pas.

Brazílčan pôsobil v Barcelone v rokoch 2008-2016 i v sezóne 2021/2022. Počas svojej kariéry si obliekal aj dresy FC Sevilla, Juventusu Turín, Paríža Saint-Germain či brazílskych tímov Esporte Clube Bahia a FC Sao Paulo.

S FC Barcelona triumfoval trikrát v Lige majstrov, so Sevillou má na konte dve víťazstvá v niekdajšom Pohári UEFA. V španielskej lige získal šesť titulov s Barcelonou, dva pridal s PSG v Ligue 1 a s Juventusom triumfoval raz v Serie A. V brazílskej reprezentácii odohral 126 stretnutí a dvakrát s ňou získal titul na Copa America.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport