Na hlavný obsah

Čisto východniarske semifinále nebude. Prvýkrát v histórii extraligy nepostúpil medzi štyri najlepšie tímy víťaz základnej časti

Nitra zdolala Poprad 4:2 na zápasy.

Čisto východniarske semifinále nebude. Prvýkrát v histórii extraligy nepostúpil medzi štyri najlepšie tímy víťaz základnej časti
Brankár Nitry Libor Kašík. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hokejisti HK Nitra postúpili do semifinále play off Tipos extraligy. „Corgoni“ zdolali v šiestom stretnutí HK Poprad 2:0 a v sérii triumfovali 4:2 na zápasy. Nitrania sa stali prvým tímom v histórii najvyššej slovenskej súťaže, ktorý vo štvrťfinále vyradil víťaza základnej časti.

V boji o finále sa stretnú s Michalovcami, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Spišská Nová Ves a Košice. Séria medzi Michalovcami a Nitrou odštartuje v stredu 3. apríla. Úvodný semifinálový duel medzi S.N Vsou a Košicami je na programe v piatok 5. apríla.

Nitrania začali aktívne s cieľom streliť prvý gól, no „kamzíci“ úvodný nápor zvládli. V prostrednej časti boli viackrát blízko k otváraciemu presnému zásahu hostia, ale Nitru podržal spoľahlivo chytajúci Libor Kašík.

Zlomový moment zápasu, no aj celej série prišiel v závere druhého dejstva, keď 56 sekúnd pred jeho koncom využil presilovú hru hrdina série Miloš Bubela. Popradčania mali „nôž na krku“ a v zostávajúcej dvadsaťminútovke museli všetko vrhnúť do ofenzívy.

To otvorilo priestor na prípadné brejky a jeden z nich využil v 52. minúte Dávid Okoličány, ktorý zabezpečil Nitre dvojgólové vedenie. Zaskočený Poprad už v búrlivej atmosfére nedokázal zmobilizovať sily a s vyraďovacou fázou sa rozlúčil už vo štvrťfinále.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport