Na hlavný obsah

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do eurovolieb

Podľa slov hnutia ide o odborníkov a ľudí s renomé.

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do eurovolieb
Na snímke zľava diplomatka Ľubica Karvašová, podpredseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban, predseda PS Michal Šimečka, expremiér a líder kandidátky PS vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) Ľudovít Ódor a moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová. Foto: TASR/Dano Veselský

Kandidátku do európskych volieb hnutia Progresívne Slovensko (PS) povedie bývalý premiér Ľudovít Ódor. Hnutie chce mať rodovo vyvážené zastúpenie, pričom sa v zozname nenachádza žiadny zo súčasných poslancov Národnej rady SR (NR SR).

“Do Európskeho parlamentu prinášame nové osobnosti, ktoré posilnia PS a pomôžu priniesť Slovensku lepšiu budúcnosť. Najsilnejším hlasom Slovenska v EÚ nemôžu byť páni Blaha či Danko,“ uviedol predseda hnutia a podpredseda NR SR Michal Šimečka.

Dodal, že súčasťou ich kandidátky sú odborníci či ľudia s renomé, ktorí chcú svoje schopnosti ďalej rozvíjať.

Bude mi cťou viesť kandidátku plnú odborníkov a talentovaných ľudí. Pracujeme na programových tézach, ktorých hlavnými prioritami sú budúca generácia, európske ukotvenie Slovenska a konkurencieschopnosť našej krajiny v EÚ,“ vyjadril sa Ľudovít Ódor.

Nováčikovia aj známe tváre

Diplomatka Ľubica Karvašová bude na kandidátke hnutia „dvojkou“. „Ja chcem zabojovať za angažované Slovensko a za slovenské záujmy v Bruseli, pretože nedôverujem tomu, že to bude robiť táto vláda,” ozrejmila Karvašová s tým, že vláda podľa nej robí všetko preto, aby našu krajinu izolovala od partnerov.

Svoje pôsobenie v europarlamente chce naďalej zastupovať podpredseda PS Martin Hojsík, ktorý je v jeho radoch už piaty rok a v súčasnosti je jeho podpredsedom.

Prvýkrát, zo štvrtého miesta na kandidátke, bude v eurovoľbách kandidovať moderátorka a bývalá novinárka Veronika Cifrová Ostrihoňová. Prvú päticu uzatvára súčasný europoslanec Michal Wiezik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko