Na hlavný obsah

Prezidentskí kandidáti majú na kampaň už len týždeň. Odborník očakáva, že skutočný boj sa rozbehne až po prvom kole

Oficiálna volebná kampaň sa začala 9. januára.

Prezidentskí kandidáti majú na kampaň už len týždeň. Odborník očakáva, že skutočný boj sa rozbehne až po prvom kole
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Prezidentské voľby budú o desať dní. Kandidáti na prezidenta majú však na vlastnú propagáciu už iba týždeň. V predvolebnom seriáli sa pozrieme na politickú reklamu v uliciach a na sociálnych sieťach.

Oficiálna volebná kampaň sa začala 9. januára, teda v deň vyhlásenia termínu prezidentských volieb.

Pravidlám prezidentskej kampane sa venoval volebný manuál zo Správ RTVS:

Prezidentskí kandidáti začali kampaň na rôznych podujatiach, na sociálnych sieťach ale aj prostredníctvom bilbordov na uliciach.

„Tá dynamika je ako keby trošku slabšia a to práve z toho dôvodu, že viac-menej všetci očakávajú, že tí dvaja kandidáti, ktorí sa dostanú do toho druhého kola, sú istí. Až v ňom sa bude finálne rozhodovať. Asi sa dá očakávať, že taká tá pravá kampaň, ktorú my poznáme v tom pravom slova zmysle, bude prítomná až po tom prvom kole,“ zhodnotil analytik agentúry Median SK Michal Mislovič.

Prezidentskí kandidáti majú ešte týždeň na volebnú kampaň. Potom začne platiť moratórium. Počas neho je zakázaná akákoľvek vlastná propagácia kandidátov na prezidenta.

Na volebnú kampaň môžu jednotliví kandidáti minúť najviac 500-tisíc eur. Do tejto sumy sa počítajú aj tie peniaze, ktoré kandidáti na svoju propagáciu minuli 180 dní pred oficiálnym vyhlásením volieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko