Na hlavný obsah

Líder SNS A. Danko podľa polície nespáchal trestný čin. Nehodu budú ďalej vyšetrovať ako priestupok

Podľa vyšetrovania nešlo o trestný čin.

Líder SNS A. Danko podľa polície nespáchal trestný čin. Nehodu budú ďalej vyšetrovať ako priestupok
Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Foto: TASR/Martin Baumann

Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) sa pri januárovej dopravnej nehode v bratislavskej Dúbravke mohol dopustiť priestupku.

Výsledky skráteného vyšetrovania preukázali, že v tomto prípade nešlo o trestný čin. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

Priblížila, že príslušník bratislavského krajského dopravného inšpektorátu rozhodol o postúpení trestnej veci vedenej pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia okresnému dopravnému inšpektorátu v bratislavskej Dúbravke.

„Dôvodom uvádzaným v uznesení je zistenie, že výsledky skráteného vyšetrovania preukazujú, že nejde o trestný čin, ale o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom. A to najmä s poukazom na absenciu materiálneho korektívu,“ priblížila Kováčová.

Závery uznesenia o postúpení veci, ktoré v piatok doručili okresnej prokuratúre, a súvisiaci spisový materiál vrátane znaleckého posudku prokuratúra preskúma. Avizovala, že dozorujúci prokurátor vyhodnotí zákonnosť a dôvodnosť postupu vyšetrovania aj uznesenia o postúpení veci.

„Pokiaľ ide o zverejnenie kamerových záznamov, toto bude možné po preskúmaní záverov uznesenia a súvisiaceho spisového materiálu dozorujúcim prokurátorom,“ doplnila Kováčová.

K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Opozícia kritizovala, že odišiel z miesta incidentu.

Andrej Danko reagoval

Andrej Danko počká na konečné rozhodnutie. Uviedol to v reakcii na výsledky skráteného vyšetrovania. „Čas mi dáva za pravdu. Škodu som nahradil. Počkám si na konečné rozhodnutie vo veci. Verím, že sa potvrdí aj to, že som mal právo odísť sa domov ošetriť,“ uviedol podpredseda parlamentu.

Vyšetrovaním sa podľa neho potvrdilo, že semafor bol funkčný a nikomu sa nič nestalo. „Po konečnom uzavretí prípadu zverejním aj snímky zranenia, aby som definitívne bláznom ako Matovič a Sulík zapchal ústa,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko