Na hlavný obsah

Liga majstrov: Vavrova Kodaň končí. Manchester City a Real Madrid postúpili do štvrťfinále

Vypadlo aj Lipsko.

Liga majstrov: Vavrova Kodaň končí. Manchester City a Real Madrid postúpili do štvrťfinále
Bellingham našiel vo vápne Viniciusa Juniora, ktorý prepálil Gulácsiho. Foto: SITA/AP Photo/Manu Fernandez

Futbalisti Manchestru City a Realu Madrid sa stali ďalšími štvrťfinalistami Ligy majstrov. Anglický šampión zdolal v osemfinálovej odvete FC Kodaň v zostave so slovenským obrancom Denisom Vavrom 3:1.

Rovnakým výsledkom triumfoval obhajca trofeje aj na dánskej pôde. Real remizoval v stredu (6. 3.) na Santiago Bernabeu s Lipskom 1:1, na ihrisku bundesligistu uspel 1:0.

Citizens začali aj bez viacerých hráčov základnej jedenástky náporom a už v 5. minúte sa ujali vedenia, keď sa po rohovom kope presadil obranca Akanji.

O štyri minúty neskôr bolo už 2:0 po chybe Grabaru, ktorý si zrazil do bránky prudkú strelu Alvareza z ostrého uhla. Hostia v 29. minúte znížili, keď po peknej kombinácii skóroval Elyounoussi.

Do kabín však domáci odchádzali s dvojgólovým náskokom. Haaland dostal ideálnu loptu medzi dvoch stopérov a strelou cez dvoch protihráčov prekonal Grabaru. Po zmene strán mohol znížiť striedajúci Mattsson, no City podržal Ederson.

V Madride sa hral dlho opatrný futbal, dianie sa väčšinou odohrávalo medzi šestnástkami. V závere prvého polčasu Lipsko zvýšilo útočnú aktivitu a vypracovali si dve príležitosti. So strelou Simonsa si však Lunin poradil a po rohovom kope hostí mieril Openda tesne vedľa bránky.

Vinicius Junior (vpravo) oslavuje s Judom Bellinghamom po strelení úvodného gólu.
Vinicius Junior (vpravo) oslavuje s Judom Bellinghamom po strelení úvodného gólu. Foto: SITA/AP Photo/Manu Fernandez

Oživenie hry v druhom polčase

Do druhého polčasu poslal tréner domácich Ancelotti namiesto Camavingu na ihrisko Rodryga s cieľom oživiť hru. Hostia mohli otvoriť skóre po strele Henrichsa, obranca Carvajal však vykopol loptu z bránky.

V 65. minúte udrel Real, keď Bellingham našiel vo vápne Viniciusa Juniora, ktorý prepálil Gulácsiho.

Hostia odpovedali už o tri minúty zásluhou Orbána, ktorý hlavou zužitkoval center Rauma. Vsietiť druhý gól a vynútiť si predĺženie sa im však už napriek tlaku v závere nepodarilo. Veľkú šancu nepremenil v tretej minúte nadstaveného času Olmo, ktorý opečiatkoval brvno.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport