Na hlavný obsah

Muž v Česku predával manželku na sex a uniesol ročné dieťa. Trojročný trest väzenia považuje za prísny

S rozsudkom sa nestotožnil a odvolal sa.

Muž v Česku predával manželku na sex a uniesol ročné dieťa. Trojročný trest väzenia považuje za prísny
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Muž z českého kraja Vysočina, ktorý predával svoju manželku iným mužom na sex za účelom zlepšenie svojej finančnej situácie a bol taktiež zapletený do únosu ročného dieťaťa, dostal trojročný trest odňatia slobody. Na rozhodnutie súdu upozornil český portál Novinky.cz.

Muža odsúdil Okresný súd v Třebíči za únos dieťaťa, kupliarstvo a týranie. S rozsudkom sa však nestotožnil a odvolal sa na Krajský súd v Brne.

Podľa obžaloby si 36-ročný muž išiel pre dieťa, ktoré malo byť rodičom odobraté a odovzdané do výchovy iným členom rodiny.

S dieťaťom sa skrýval niekoľko dní

S malým dieťaťom, o ktorom sa domnieval, že by mohlo byť jeho, sa skrýval niekoľko dní, kým bol zatknutý políciou. Dieťaťu sa počas pobytu u neho nedarilo dobre.

„Konal neuvážene a bez rozmyslu, uvedomuje si, že urobil chybu. Bude za to musieť prijať trest a sľubuje, že to už neurobí,“ komentoval mužov advokát konanie svojho klienta pred odvolacím senátom.

Týranie a predávanie svojej manželky na sex však odmietol. Podľa advokáta je trest príliš prísny. Obhajoba tvrdí, že poškodená žena trpí alkoholizmom a je „nedôveryhodná osoba, ktorá má sklony si upravovať realitu“.

Takáto obrana však neplatila na senát. Svedectvo obete bolo podľa sudcu dôveryhodné. „Trest nepovažujeme ani za neprimerane prísny,“ povedal predseda senátu Jaroslav Pálka.

Sudcovia okrem toho rozhodli, že muž musí svojej vtedajšej manželke zaplatiť odškodné vo výške 100-tisíc českých korún (takmer 4 000 eur).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet