Na hlavný obsah

Nehoda autobusu v Nemecku: Vodičmi boli Slovák a Čech, polícia znížila počet obetí

Zahynuli štyria ľudia, piaty je v život ohrozujúcom stave.

Nehoda autobusu v Nemecku: Vodičmi boli Slovák a Čech, polícia znížila počet obetí
Autobus leží prevrátený na boku na mieste nehody na diaľnici A9 pri nemeckom meste Schkeuditz. Foto: TASR/AP

Nemecká polícia v stredu (27. 3.) znížila počet obetí ťažkej nehody autobusu pri Lipsku z piatich na štyri, uviedla tamojšia polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa polície zahynuli pri nehode dovedna štyria ľudia a piaty sa nachádza v život ohrozujúcom stave. Inšpekcia dopravnej polície prípad vyšetruje ako zabitie z nedbanlivosti.

K nehode došlo v stredu ráno na diaľnici A9, keď poschodový autobus spoločnosti Flixbus zišiel z cesty a prevrátil sa. Polícia spočiatku informovala o piatich mŕtvych a 20 zranených. Podľa najnovšieho vyhlásenia si nehoda vyžiadala šesť ťažko zranených a 29 ďalších ľudí utrpelo ľahšie zranenia.

Na palube diaľkového autobusu bolo dovedna 53 pasažierov a dvaja vodiči. Ako informuje portál ABC News, šoférmi boli 53-ročný Slovák a 62-ročný Čech. Nie je ešte zrejmé, ktorý z nich autobus šoféroval. Vodič, ktorý v čase nehody sedel za volantom, nie je podľa polície medzi obeťami na životoch.

Podľa spoločnosti Flixbus šoféroval vodič autobus od odjazdu z Berlína o 8.00 h a dodržal všetky predpísané prestávky, cituje DPA. Presná príčina nešťastia sa stále vyšetruje.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet