Na hlavný obsah

NHL prichádza opäť do Prahy, Slováci môžu vidieť v hre Šimona Nemca

Najslávnejšia hokejová liga sveta sa bude hrať v Prahe po piaty raz.

NHL prichádza opäť do Prahy, Slováci môžu vidieť v hre Šimona Nemca
Na snímke obranca Šimon Nemec. Foto: TASR/AP

Zámorská hokejová profiliga v najbližšom ročníku opäť zavíta do Prahy. V rámci NHL Global Series 2024 sa v českej metropole stretnú tímy Buffalo Sabres a New Jersey Devils, hrať sa bude 4. a 5. októbra 2024 vo vyše 17-tisícovej O2 Arene.

Neskôr v prvých dvoch novembrových dňoch sa veľkých súbojov dočkajú aj fanúšikovia vo fínskom Tampere, kde si to dvakrát o body do tabuľky NHL rozdajú Dallas Stars a Florida Panthers.

NHL nezavíta do Prahy prvýkrát

V tíme New Jersey by sa mohol v Prahe predstaviť aj slovenský obranca Šimon Nemec, ktorý si tam aktuálne upevňuje svoje miesto v nováčikovskej sezóne. Najslávnejšia hokejová liga sveta sa bude hrať v Prahe po piaty raz.

V roku 2008 sa tam dvakrát stretli New York Rangers a Tampa Bay Lightning (v drese Tampy sa predstavili aj slovenskí obrancovia Andrej Meszároš a Vladimír Mihálik), o dva roky neskôr Boston Bruins (s kapitánom Zdenom Chárom) a Phoenix Coyotes, v roku 2019 Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks a zatiaľ naposledy v roku 2022 San Jose Sharks a Nashville Predators.

V pražských súbojoch New Jersey a Buffala by nemal chýbať ani český útočník „diablov“ Ondřej Palát, ktorý sa už v minulosti predstavil v rámci NHL na európskom ľade, ale v drese iného klubu.

„S Tampou som bol v Štokholme v roku 2019 a videl som, ako veľa to znamenalo pre môjho švédskeho spoluhráča Victora Hedmana, môjho dobrého priateľa. Preto som si pomyslel, že by bolo skvelé hrať zápasy NHL aj v Českej republike, kde si ma naživo môžu pozrieť rodina aj priatelia. Teším sa na to, že si zahrám pred nimi v Prahe,“ skonštatoval Palát na webe NHL.

Voľný predaj vstupeniek na zápasy New Jersey – Buffalo v Prahe sa začne 21. marca o 10.00 hod. Ceny sa budú odvíjať od 1990 Kč, čo je v prepočte 79 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport