Na hlavný obsah

Niké liga: Trnava ovládla najväčšie ligové derby, Michalovce zvíťazili tretíkrát v rade

Belasí aj naďalej neohrozene vedú s 15-bodovým náskokom.

Niké liga: Trnava ovládla najväčšie ligové derby,  Michalovce zvíťazili tretíkrát v rade
Na snímke gólová radosť hráčov FC Spartak Trnava. Foto: TASR - Jakub Kotian

Futbalisti Slovana Bratislava majú po 2. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul 15-bodový náskok na čele tabuľky. Úradujúci majster a líder súťaže prehral v nedeľňajšom (17. 3.) derby s trnavským Spartakom 0:2 a nevyužil zaváhanie Žiliny, ktorá deň predtým prehrala na pôde FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:2. Trnava poskočila na druhé miesto pred Žilinu, na Slovan stráca 15 bodov.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad FC Košice 1:0 v zápase 2. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige. Dosiahli tak tretie víťazstvo po sebe a na predposlednom mieste sa priblížili desiatym Košiciam na rozdiel dvoch bodov.

Posledný tím tabuľky FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble remizoval s Banskou Bystricou 0:0 a na Michalovce stráca už 11 bodov. V tejto sezóne stále neokúsil pocit výhry.

Slovan našiel v domácej súťaži premožiteľa prvýkrát od polovice septembra

Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali nedeľné (17. 3.) derby na pôde Slovana Bratislava 2:0. Víťazný gól v 2. kole nadstavbovej časti Niké ligy o titul padol v 21. minúte, keď poslal loptu do vlastnej brány Kevin Wimmer.

Trnava zdolala v lige Slovan prvýkrát od mája 2021 a poskočila na druhé miesto, o bod pred Žilinu. „Belasí“ neohrozene vedú s 15-bodovým náskokom.

ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)

Góly: 21. Wimmer (vlastný), 81. Ďuriš. ŽK: Barseghjan, Tolič, Wimmer, Borjan – Kóša, Procházka, Zeljkovič, Paur. Rozhodovali: Kišš – Poláček, Hrmo, 10.050 divákov

Slovan: Borjan – Pauchek, Bajrič, Wimmer, Vojtko – Kucka, Savvidis – Tolič – Marcelli (67. Lichý), Barseghjan, Zmrhal

Spartak: Takáč – Šulek, Koštrna, Kóša, Mikovič – Daniel, Zeljkovič, Procházka, Azango (84. Djurič) – Ďuriš (88. Paur), Ofori (74. Bukata)

V šlágri druhé kola nebola od začiatku zápasu núdza o akciu. Smoliarom stretnutia sa stal Wimmer, ktorý zaznamenal okrem vlastného gólu aj žltú kartu. Jeho tím si nenapravil chuť po prekvapivom vypadnutí vo štvrťfinále Slovenského pohára, kde nestačil 1:3 na Podbrezovú.

Druhý gól inkasoval po kikse Bajriča, ktorý využil striedajúci Michal Ďuriš. Domáci mali v druhom dejstve jasnú hernú prevahu, chýbala im však koncovka a domácich niekoľkokrát podržal brankár Dominik Takáč.

Zaváhala aj druhá Žilina

Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v sobotňajšom (16. 3.) zápase 2. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad Žilinou 2:1. Ukončili tak trojzápasové čakanie na víťazstvo.

        
FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 2:1 (0:0)

Góly: 53. Brunetti, 77. Trusa – 63. Minárik. ŽK: 41. Kone, 70. Dimun (obaja DAC). Rozhodovali: Marhefka – Bednár, Kmec, 4638 divákov

DAC: Popovič – Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (69. Yapi, 82. Kaša) – Herc, Dimun, Vitális (90.+7 Káčer) Trusa, Kone (69. Goure)

Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski (78. Adang), Ndjeungoue – Ďatko (88. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček – Iľko (71. Saka), Jambor, Bile (88. Essomba)


Počas zápasu až trikrát použili systém VAR. DAC sa musel zaobísť bez domáceho „kotla“, skalní priaznivci bojkotovali duel pre neuspokojivé výkony svojho tímu v predchádzajúcom období.

V tabuľke zostali na štvrtom mieste, dva body za Trnavou, ktorá má duel k dobru. Tá môže v prípade nedeľňajšieho triumfu v derby so Slovanom Bratislava na Tehelnom poli preskočiť druhú Žilinu.

Bystrica zaváhala proti poslednému celku, kapitána Polievku odniesli na nosidlách

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica remizovali v 2. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa so Zlatými Moravcami 0:0. Bodovali tak v treťom dueli za sebou. Hráči z Tekova po piatich prehrách získali prvý bod v jarnej časti súťaže.


MFK Dukla Banská Bystrica – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0

ŽK: Godál, Migaľa – R. Nagy, Kuzma, Balič. Rozhodovali: Očenáš – Štrbo, Vass, 653 divákov.

Dukla: Hruška – Mensah, Godál (46. Migaľa), Willwéber – Marquinho (46. Pišoja), Hlinka, Richtárech (80. Považanec), Záhumenský – Veselovský (62. Slebodník), Polievka (15. Depetris), Rymarenko

ViOn: Richter – Suľa, Gono, R. Nagy, Jinjolava – Mondek (88. Nonikašvili), Duga, Brenkus (66. Balič) – Tabatadze (66. Majdan), Kuzma, Mészáros (62. Dulay)


V prvom polčase sa domácim zranili až dvaja hráči, Polievka i Godál si natiahli zadný stehenný sval. Dve veľké šance nevyužil na bystrickej strane Záhumenský, skórovať mohli aj hostia, keď v päťke voľný Tabatadze trafil žrď.

Po zmene strán neuznali gól hráčovi ViOn-u Meszárosovi pre avizovaný ofsajd a neujala sa ani hlavička Majdana z hranice päťky. Šancí výrazne ubudlo a tak 653 divákov gól nevidelo.

V Trenčíne rozhodol prvý polčas

Futbalisti Skalice vyhrali v druhom kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa na pôde Trenčína 3:1. Všetky góly padli už v prvom polčase, víťazný na priebežných 2:0 strelil v 31. minúte Martin Černek.

Deviata Skalica má v tabuľke bezpečný osembodový náskok na desiate Košice. Pozíciu pred ňou je práve Trenčín, ktorý má napriek prehre o deväť bodov viac. Hostia vyhrali v jarnej časti premiérovo.

AS Trenčín – MFK Skalica 1:3 (1:3)

Góly: 39. Gajdoš – 13. Matejov, 31. Černek, 45.+2. Kukučka (vl.). ŽK: Kmeť, Gajdoš, Emeka, Kozlovský – Sobczyk, Junas, Hollý, Smékal, Mášik. Rozhodovali: Ziemba – Zemko, Košecký

Trenčín: Kukučka – Kmeť, Bondarenko, Stojsavljevič, Kozlovský – Bariš (88. Hájovský) – Ibrahim (46. Emeka), Gajdoš (84. Djerlek) – Chuhwak (46. Uchegbu), Kupusovič (69. Donkor), Sunday

Skalica: Junas – Krčík, Hrádecký, Podhorín, Černek – Nagy, Hollý – Morong (87. Haša), Sobczyk (62. Mášik), Matejov (63. Gaži) – Smékal (82. Ranko)

Ružomberok preskočil svojho súpera

Futbalisti Ružomberka zvíťazili v sobotňajšom (16. 3.) zápase 2. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul na pôde Podbrezovej 2:0. Góly hostí strelili v druhom polčase Jan Hladík a Martin Boďa. „Ruža“ poskočila v tabuľke na piate miesto, práve pred Podbrezovú.

Ružomberok tak má v jarnej časti sezóny len jednu prehru vo všetkých súťažiach. V úvodnom kole nadstavby nestačil na úradujúceho majstra Slovan Bratislava 0:1, no okrem tohto duelu vyhral všetky vrátane štvrťfinále Slovenského pohára v Dunajskej Strede (1:0).

 FK Železiarne Podbrezová – MFK Ružomberok 0:2 (0:0)

Góly: 61. Hladík, 67. Boďa. ŽK: Paraj – Frühwald, Domonkos. Rozhodovali: Choreň – Roszbeck, Pacák

Podbrezová: Rehák – Bartoš, Bakaľa, Mielke (69. Mrva) – Kováčik, Bajo, Chyla (68. Faško), Sanusi (68. Masaryk) – Paraj – Galčík (46. Assinor), Kabongo (46.Talakov)

Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Luterán, Zsigmund, Múdry (46. Lavrinčík), Selecký – Gerec (46. Hladík), Chrien (87. Domonkos), Šefčík (58. Boďa)

Michalovce zvíťazili tretíkrát v rade

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad FC Košice 1:0 v piatkovom (15. 3.) zápase 2. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige. Dosiahli tak tretie víťazstvo po sebe a na predposlednom mieste sa priblížili desiatym Košiciam na rozdiel dvoch bodov. Jediný gól stretnutia strelil už v 7. minúte Stanislav Danko.

 MFK Zemplín Michalovce – FC Košice 1:0 (1:0)

Góly: 7. Danko. Rozhodovali: Gemzický – Jekkel, Vorel, ŽK: Marcin (Mich.), ČK: 32. Figueiredo (Koš.)

Michalovce: Frelih – Magda, Dzotsenidze, Marjanovič, Bahi – Bednár (63. Vaško) – Marcin, Žofčák (76. Karasjuk), Danko (76. Ramos), Van Kessel (84. Šimko) – Arevalo Acosta (85. Adekunle)

Košice: Figueiredo – Fabiš (80. Golikov), Šindelář (72. Jones), Kružliak, Innocenti, Davis – Hočko (80. Qose), Faško (80. Petrák), Gallovič – Obounet (36. Kira), Medved


Hostia mohli otvoriť skóre už v 3. minúte, ale Van Kessel strelou zvnútra šestnástky minul bránku. O štyri minúty gólovo udreli Michalovčania, keď chybu Innocentiho nenapravil Kružliak a Danko zblízka prekonal Figuereida – 1:0.

Pre brankára hostí sa v 32. minúte skončil zápas, keď v šanci Marcina zahral rukou mimo šestnástky a dostal červenú kartu.


V úvode druhého polčasu mali sľubné šance domáci Van Kessel i Marcin, ale Kiru neprekonali. Michalovčania mali v druhom polčase viacero príležitostí zvýšiť svoj náskok, no zlyhali v koncovke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport