Na hlavný obsah

Poznáme žreb EKL: Plzeň vo štvrťfinále proti vlaňajšiemu finalistovi

Plzeň postúpila do štvrťfinále jednej z európskych súťaží prvýkrát v histórii.

Poznáme žreb EKL: Plzeň vo štvrťfinále proti vlaňajšiemu finalistovi
Trofej pre víťaza Európskej konferenčnej ligy. Foto: TASR/AP

Český futbalový klub Viktoria Plzeň sa vo štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy stretne s vlaňajším neúspešným finalistom ACF Fiorentina. Farby Plzne háji aj slovenský brankár Marián Tvrdoň a momentálne zranený krídelník Erik Jirka. Plzeň sa prvýkrát vo svojej histórii dostala medzi najlepších osem tímov v európskych pohárových súťažiach.

Aston Villa nastúpi proti LOSC Lille, víťazovi základnej skupiny A, v ktorej bojoval aj slovenský majster Slovan Bratislava. Club Bruggy si zmeria sily so štvrťfinalistom z roku 2022 FC PAOK.

Druhého gréckeho zástupcu čaká turecký celok Fenerbahce Istanbul, s ktorým sa stretol v základnej skupine trnavský Spartak. Rozhodol o tom piatkový (15. 3.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Ako jediné má až dvoch zástupcov medzi osmičkou najlepších klubov v tretej najprestížnejšej európskej súťaži Grécko. Jeden klub reprezentuje Anglicko, Belgicko, Česko, Francúzsko, Taliansko a Turecko.

Prvé štvrťfinálové duely sa odohrajú vo štvrtok 11. apríla, odvety o týždeň neskôr, teda 18. apríla. Prvé semifinálové zápasy sú naplánované na štvrtok 2. mája a odvety sa odohrajú tradične o sedem dní neskôr (9. mája). Víťaza tohtoročnej edície spoznáme v stredu 29. mája na štadióne Agia Sophia v hlavnom meste Grécka v Aténach.

Oproti predchádzajúcim žrebom sa už mužstvá nedelili na nasadené a nenasadené. Stretnúť sa tak mohol každý s každým, dokonca aj celky z rovnakých krajín. Tímy zároveň spoznali aj svojich prípadných semifinálových protivníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport