Na hlavný obsah

RTVS ponúkne počas volebného víkendu komplexný informačný servis v televízii aj rozhlase

Diváci a poslucháči sa môžu tešiť na rozhovory a živé vstupy.

RTVS ponúkne počas volebného víkendu komplexný informačný servis v televízii aj rozhlase
Ilustračné foto - vkladanie volebného lístka do urny. Foto: TASR

RTVS pripravuje pre divákov aj poslucháčov komplexný informačný servis z prezidentských volieb počas celého víkendu v televíznom aj rozhlasovom vysielaní.

Aktuálne spravodajské informácie ponúkne počas celého dňa RTVS :24, Rádio Slovensko, Rádio Regina aj Rádio_FM. Mimoriadne televízne vysielanie ponúkne divákom RTVS :24 a Jednotka a poslucháčom aj Rádio Slovensko.

Volebné vysielanie bude pokračovať aj v nedeľu Volebným ránom na RTVS :24 a tiež v rozhlasovom vysielaní.

Deň volieb vo vysielaní RTVS

V deň prvého kola volieb (sobota 23. marca) ponúkne RTVS vo vysielaní RTVS :24 naživo správy každú hodinu od 7.00 h a od 13.00 h každých 30 minút.

V spravodajskom vysielaní nebudú chýbať živé vstupy z volebných miestností a naživo brífingy členov Štátnej komisie pre voľby o priebehu volieb. Jednotka odvysiela Mimoriadne správy o 14.30 h.

Pre rozhlasových poslucháčov pripravuje RTVS informačný servis aj v Rádiu Slovensko a súhrnné informácie odvysiela v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina o 7.00 h, 12.00 h, 18.00 h a 22.00 h.

Okrem toho prinesie RTVS po celý volebný víkend aktuálne informácie každú hodinu po celý deň v Rádiu Slovensko a Rádiu Regina. V Rádiu FM Rozhlasové spravodajstvo bude počas celej volebnej soboty sledovať dianie od otvorenia volebných miestností o 7.00 h až do ich zatvorenia o 22.00 hod.

Redaktori spravodajstva prinesú aktuálne informácie zo zaujímavých miest z celého Slovenska. Budú informovať ako sa volí v mestách, ale aj v malých obciach, v nemocniciach, či domoch sociálnych služieb. Naživo sa moderátori budú spájať so sídlom Štátnej komisie pre voľby, odkiaľ poskytnú najčerstvejšie informácie o priebehu volieb.

Volebná noc v televízii a rozhlase

Volebná noc sa začne v televíznom vysielaní RTVS o 21.40 h na Jednotke aj na spravodajskom okruhu RTVS :24. Moderátori Barbora Bodáková a Vlado Lichvár v štúdiu privítajú viacerých zaujímavých hostí.

Medzi nimi napríklad analytik agentúry MEDIAN SK Michal Mislovič, politológ Katedry politológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave Erik Láštic či politológ z Trenčianskej univerzity A. Dubčeka Miroslav Řádek.

Spravodajské štáby RTVS budú prinášať informácie z volebných centrál kandidátov, Štatistického úradu SR aj Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Po zatvorení všetkých volebných miestností RTVS prinesie exkluzívny volebný model agentúry MEDIAN SK o pravdepodobnom zisku kandidátov vo voľbách. RTVS ponúkne naživo aj vyhlásenia a tlačové brífingy kandidátov.

Volebná noc vo vysielaní Rádia Slovensko odštartuje po 22.00 h, po zatvorení volebných miestností, reláciou Rádiožurnál, kde spravodajsky zhrnie dianie počas celého volebného dňa.

Po 22.20 h ponúkne Rádio Slovensko poslucháčom Nočné volebné štúdio. Bude ho vysielať až do momentu jasného výsledku prvého kola prezidentských volieb a postupujúcich dvoch kandidátov do druhého kola.

Moderátor Matej Baránek privíta v štúdiu matematičku z agentúry MEDIAN SK Teréziu Černú, politológa Radoslava Štefančíka a pedagóga z Univerzity Karlovej v Prahe Karla Lovaša. Nebudú chýbať ani živé vstupy redaktorov z centrál prezidentských kandidátov, a tiež zo Štátnej volebnej komisie.

Povolebné vysielanie

V nedeľu (24. marca) odštartuje povolebné vysielanie na spravodajskom okruhu RTVS :24 už o 7.00 h Správami :24. V nich RTVS prinesie výsledky prvého kola volieb a reportáže z volebnej noci. Jednotka ponúkne divákom v nedeľu Mimoriadne správy o 8.00 h a o 10.00 h.

O 8.00 h sa na RTVS :24 začína relácia Volebné ráno. Moderátori Martina Jančeková a Alfonz Šuran v štúdiu privítajú politológa a rektora BISLA Samuela Abraháma a analytika agentúry MEDIAN SK Michala Misloviča.

Do vysielania sa pripoja aj dekan Fakulty medzinárodných vzťahov UMB v Banskej Bystrici Branislav Kováčik a pedagóg a odborník na marketing Pavol Minár.

RTVS :24 ponúkne divákom aj tlačovú konferenciu Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán k oficiálnym výsledkom volieb.

O 11.55 h odvysiela Jednotka a RTVS :24 špeciálne povolebné vydanie relácie O 5 minút 12 s moderátormi Martou Jančkárovou a Marekom Makarom.

Rozhlasovým poslucháčom ponúkne RTVS kompletné spravodajstvo aj počas nedele. A to každú hodinu v Správach RTVS v Rádiu Slovensko, Rádiu Regina a Rádiu FM. Tiež komplexné spravodajstvo v Rádiožurnáloch o 7.00 h, 12.00 h, 18.00 h a 22.00 h.

Od 10.05 h do 11.00 h pripravuje Rádio Slovensko Povolebnú diskusiu. Moderátorka Karolína Lacová privíta v štúdiu politológov Samuela Spáča a Grigorija Mesžnikova.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko