Na hlavný obsah

RTVS ponúkne pred prvým kolom prezidentských volieb predvolebnú superdebatu

Odvysiela ju súbežne v televíznom aj rozhlasovom vysielaní.

RTVS ponúkne pred prvým kolom prezidentských volieb predvolebnú superdebatu
Prezidentskí kandidáti. Foto: RTVS

Pred prvým kolom prezidentských volieb ponúkne RTVS divákom a poslucháčom niekoľko špeciálnych formátov. Predvolebné vysielanie pred prvým kolom volieb vyvrcholí v stredu (20. 3.) predvolebnou superdebatou.

RTVS ju odvysiela o 20.10 h súbežne v televíznom vysielaní na Jednotke a RTVS :24 a v rozhlasovom vysielaní Rádia Slovensko a Rádia Regina. Budú ju moderovať Marta Jančkárová a Marek Makara.

Pozvanie dostali všetci kandidáti na post prezidenta SR. Všetci boli oslovení s rovnakými tematickými okruhmi diskusie. Budú mať dispozícií rovnaký časový limit na odpovede na otázky moderátorov.

Okrem toho RTVS ponúka v televíznom aj rozhlasovom vysielaní súbor príspevkov, v ktorých približuje funkciu prezidenta v politickom systéme Slovenskej republiky.

RTVS zaraďuje do vysielania aj spoty so základnými informáciami o volebnom procese. Voličský servis bude témou aj v Správach RTVS na Jednotke a v Komentároch dňa na RTVS :24.

Pri príprave predvolebného vysielania RTVS vychádzala zo zákonného rámca. Vyčlenila desať hodín diskusných programov so zástupcami všetkých kandidujúcich politických subjektov v rozhlasových programových službách RTVS a desať hodín v televíznych programových službách RTVS.

Živé vstupy a brífingy o priebehu volieb

V deň prvého kola volieb, v sobotu 23. marca 2024, ponúkne RTVS pravidelný spravodajský servis vo vysielaní RTVS :24 a v spravodajských blokoch na Jednotke.

V spravodajskom vysielaní nebudú chýbať živé vstupy z volebných miestností a naživo brífingy členov Štátnej komisie pre voľby o priebehu volieb.

Pre rozhlasových poslucháčov pripravuje RTVS informačný servis aj v Rádiu Slovensko a súhrnné informácie odvysiela v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina.

Volebná noc a povolebné vysielanie

Volebná noc odštartuje na RTVS :24 a na Jednotke o 21:40 h. Počas volebnej noci ponúkne RTVS divákom aj priebežné výsledky volieb, živé vstupy redaktorov z volebných centrál, naživo tlačové konferencie jednotlivých kandidátov, ako aj analýzy a komentáre odborníkov. Volebnú noc pripravuje v rozhlasovom vysielaní aj Rádio Slovensko.

V nedeľu 24. marca ponúkne RTVS divákom povolebné spravodajské vysielanie na RTVS :24 a mimoriadne vstupy na Jednotke.

O 11.55 h odvysiela RTVS na Jednotke a RTVS :24 povolebnú diskusnú reláciu O 5 minút 12 – špeciál. Rozhlasovým poslucháčom ponúkne RTVS súhrnné informácie o výsledkoch volieb v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko