Na hlavný obsah

Slovensko má v elitnej stovke len jedinú tenistku, medzi mužmi je situácia ešte horšia

V najlepšej stovke WTA rebríčka figuruje len Schmiedlová.

Slovensko má v elitnej stovke len jedinú tenistku, medzi mužmi je situácia ešte horšia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/Martin Baumann

Poľská tenistka Iga Swiateková figuruje naďalej na čele svetového rebríčka WTA. Na druhej priečke zostala Bieloruska Arina Sobolenková, tretia je stále Coco Gauffová z USA. V prvej dvadsiatke nenastali žiadne zmeny.

Slovenská singlová jednotka Anna Karolína Schmiedlová si oproti predošlému vydaniu rebríčka polepšila o sedem priečok a posunula sa zo 76. na 69. miesto. Rebecca Šramková figuruje naďalej na 127. pozícii. Na 170. priečke sa nachádza Viktória Hrunčáková, ktorá poskočila o štyri priečky.

Vo štvorhre je najvyššie postavenou Slovenkou Teraza Mihalíková, ktorá minulý týždeň postúpila po boku Belgičanky Wickmayerovej do semifinále turnaja v Austine. Dvadsaťpäťročnej Slovenke patrí v deblovom rebríčku 55. miesto, Viktória Hrunčaková je 95.

Najvyššie Molčan

Srbský tenista Novak Djokovič naďalej vedie rebríček ATP. Na svojom konte má 9675 bodov, o 870 viac ako druhý Carlos Alcaraz zo Španielska. Na tretej priečke figuruje Talian Jannik Sinner.

V najlepšej desiatke prišlo oproti predošlému vydaniu rebríčka ku dvom zmenám. Nór Casper Ruud poskočil z jedenástej priečky na deviatu, z ktorej vytlačil Austrálčana Alexa de Minaura. Zo Slovákov je najvyššie na 130. mieste Alex Molčan, ktorý si polepšil o päť priečok. Na 140. mieste sa nachádza Lukáš Klein, ktorý si polepšil o jednu priečku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport