Na hlavný obsah

Spišiaci potrebujú na postup do semifinále už len jedno víťazstvo. Bakoš: Sme nohami na zemi

Vlaňajšia štvrťfinálová séria medzi Spišiakmi a Bystričanmi sa hrala až na sedem duelov.

Spišiaci potrebujú na postup do semifinále už len jedno víťazstvo. Bakoš: Sme nohami na zemi
Na snímke útočník Martin Bakoš v drese HK Spišská Nová Ves. Foto: TASR

Hokejisti Banskej Bystrice nezvládli ani tretí štvrťfinálový duel play off Tipos extraligy so Spišskou Novou Vsou. Aj ten sa lámal až v závere. Prvý na Spiši prehrali ´barani´ po predĺžení, druhý v koncovke riadneho hracieho času, keď 92 sekúnd pred koncom ešte viedli o gól, a v treťom zápase doma opäť neuspeli v predĺžení 3:4. V sérii tak za súperom zaostávajú už 0:3.


„Je to tretia prehra o kúsok. Bohužiaľ, zaspali sme prvú tretinu, aj keď sme veľmi chceli pred zápasom, no prišli sme na ľad a bolo 2:0 pre súpera. Prehrávame sériu 0:3 a odteraz začína pre nás každý zápas ešte viac naplno. Musíme sa sústrediť na každé detaily, nestrácať puky. V predĺžení mali Spišiaci zasa šance spred bránky, z našej strany ako keby sa o nič nehralo, ja neviem. To isté aj v tej prvej tretine. Musíme zabrať a vyhrať štyri zápasy v rade, ak chceme pokračovať v sezóne,“ reagoval po tretej prehre bystrický útočník Roman Faith, ktorý znížil priebežný stav v presilovke na 1:2.

Nevie si vysvetliť, prečo tesné zápasy v záverečnej koncovke zvláda lepšie súper: „Neviem, prečo sa tak deje. Aj keď je to až do úplného konca tesné, tak v úvodzovkách sme pokašľali tri zápasy v rade. Nezostáva nič iné, iba všetky ostatné vyhrať, ak chceme pokračovať v sezóne, inak to nejde.“

Výhodou Spišiakov je, že majú mužstvo pohromade už druhú sezónu

Spišiaci sú krok od semifinále. Stačí im vyhrať jeden duel a sériu ukončia. Po výhre 4:3 v predĺžení si to dobre uvedomuje aj asistent trénera Vladimír Záborský, ktorý duel pod Urpínom zhodnotil realisticky.

„Sme radi, že sme zápas zvládli, ale viedli sme 3:1 a nejakými lapsusmi sme o náskok prišli. Zápas sa lámal v špeciálnych formáciách. My sme nedokázali využiť presilovky, naopak Bystričana využili dve. V tretej tretine sme mali viac z hry aj šance, takže duel sme mohli zlomiť na našu stranu. Devízou je, že mužstvo máme pohromade aj s realizačným tímom druhý rok po sebe a dokázalo sa zomknúť i napriek tomu, že nám dvaja hráči, ktorí hrajú práve špeciálne formácie, vypadli. Nastúpili za nich iní chalani, ktorí si zastali miesto a dokázali sme sami sebe, že máme silu v kolektíve. Budeme sa ju snažiť využívať v play off.“

Hokejisti Spišskej Novej Vsi si uvedomujú výhodu vedenia v sérii 3:0 na zápasy, ale vzhľadom na tesné priebehy všetkých troch stretnutí nechcú podľahnúť ilúzii ukončenia série už počas sobotňajšieho (23. 3.) štvrtého duelu.

„Prvý zápas sme vyhrali až po predĺžení, teraz ďalší, druhý duel sme zvládli len tesne pred koncom, takže sme radi za stav 3:0, no stále sme nohami na zemi. Chýba nám ešte posledný krok, ten musíme zvládnuť,“ zdôraznil spišskonovoveský útočník Martin Bakoš, ktorý na prvý gól svojho tímu prihral a druhý sám dal.

K piatkovej (22. 3.) výhre na bystrickom ľade povedal: „Bol to ťažký zápas. Dali sme síce dva góly, viedli sme aj 3:1, ale Bystrica sa zdvihla. V tretej tretine sme zbytočne hrali so šiestimi hráčmi a darovali sme tak Bystrici presilovku, ktorú využila. Som rád, že tím ukázal charakter a dokázali sme to urvať v predĺžení. Psychicky nás to nakopne, ale je to len tretí bod zo štyroch, stále nie je rozhodnuté.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport