Na hlavný obsah

V novembri boli predposlední, teraz majú dôvod na radosť. Popradčania ovládli základnú časť extraligy

Rozhodol o tom zápas 49. kola, v ktorom Poprad zdolal Zvolen.

V novembri boli predposlední, teraz majú dôvod na radosť. Popradčania ovládli základnú časť extraligy
Na snímke radosť hokejistov HK Poprad. Foto: Facebook/HC Košice (oficiálna stránka)

Hokejisti Popradu sa stali víťazmi základnej časti Tipos extraligy 2023/2024. V predposlednom 49. kole triumfovali na ľade Zvolena 4:3 po predĺžení a zaistili si konečné prvé miesto v tabuľke. Pred Michalovcami, ktoré zvíťazili nad Liptovským Mikulášom (6:1), majú nedostihnuteľný štvorbodový náskok.

„Kamzíci“ si zabezpečili prvýkrát v histórii prvenstvo v dlhodobej časti v najvyššej slovenskej súťaži a získali Pohár Dušana Pašeka. Ich dovtedajším najlepším umiestnením bola druhá priečka v ročníku 2010/2011. V play off potom postúpili do finále, ale v boji o titul nestačili na Košice a prehrali 1:4 na zápasy.

Popradčania sa dostali na čelo tabuľky 2. februára po domácom víťazstve (4:1) nad Duklou Trenčín a odvtedy už pred seba nepustili žiadneho súpera. Hráči tímu spod Tatier pritom v polovici novembra figurovali až na 11. pozícii.

Vedenie klubu však potom pristúpilo k zmene trénera a Čecha Aleša Tottera vystriedal na striedačke Todd Bjorkstrand. Práve americký kouč má výrazný podiel na tomto úspechu, keďže pod jeho vedením odohralo mužstvo 32 duelov s bilanciou 24 víťazstiev a 8 prehier, celkovo získalo 70 bodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport