Na hlavný obsah

Ďalšie ruské útoky na energetickú infraštruktúru. Škody hlásia z okolia mesta Kryvyj Rih

Vlna útokov bola miernejšia než v predošlý deň.

Ďalšie ruské útoky na energetickú infraštruktúru. Škody hlásia z okolia mesta Kryvyj Rih
Ka-52 ruských vzdušných síl odpaľuje rakety na cieľ na neznámom mieste na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Rusko v piatok (12. 4.) nad ránom podniklo ďalšie útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Vlna úderov však nebola taká masívna ako predchádzajúca noc. Škody hlásia z okolia Kryvého Rihu v Dnepropetrovskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny.

Trosky zostreleného dronu tam dopadli na bližšie nespresnený energetický objekt, ktorý začal horieť. Hasiči požiar likvidujú, píše server Ukrajinska pravda.

Rusi pri poslednej sérii útokov nasadili jednu raketu Ch-59 a 17 útočných dronov typu Šáhed, uviedlo dnes ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana 16 šáhedov zničila. Stalo sa to nad územím Mykolajivskej, Odeskej, Chersonskej, Dnepropetrovskej, Vinnyckej a Chmelnyckej oblasti.

Z posledného regiónu boli hlásené výbuchy a najmä v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny platil poplach pre nebezpečenstvo raketových útokov. Uviedol ruskojazyčný servis BBC. Následky útokov sa spresňujú, informácie o prípadných obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii.

Zo stredy (10. 4.) na štvrtok (11. 4.) ruská armáda zasiahla väčší počet ukrajinských energetických objektov, vrátane niekoľkých elektrární. Moskva uviedla, že išlo o odvetu za ukrajinské útoky na ruské rafinérie.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet